CB Buller i en 2008 Ford F150

Hallå där, Burt - kanske är det dags att hoppa i gamla Trans Am, huvudet ner till din lokala super-center och plocka upp en mobiltelefon som resten av världen. Förutbetalda telefoner: cirka tjugo dollar, hela dagen lång. Naturligtvis, dessa telefoner fungerar bara i vissa områden, har ett batteri som inte kommer att överleva ett fall av mältat dryck, och kommer att kosta dig $ 60 i månaden att använda. Mycket som det kanske galla fickan-protector publiken, har de goda, gamla skolan civila band radio fortfarande en plats på moderna lastbilar, kanske någon borde nämna att till de människor som designar dem. CB Basics och problemet

En radio, liksom alla radioapparater, är i huvudsak bara en länk i en krets - och som alla kretsar, detta flyttar elektroner från en plats till en annan. Att flytta elektronerna har kretsen för att få en leverans (den positiva linjen) och en plats för dem att gå (den negativa linjen). På en CB-radio, avger en sändare en ström av kraft, i egenskap av det positiva "tråd", som påverkar radioantenn, går genom radion där det tolkas av en högtalare som ljud, och elektronerna flödar från radion till lastbilens marken. Om någon sak skapar en oönskad elektromagnetisk signal, eller något som är jordad kommer i vägen och fångar sändarens signal, får du radiostörningar eller en svag radiosignal, respetcively.
Bränslepump Brus

En elmotor tar elektroner som kommer från batteriet och använder dem för att skapa ett elektromagnetiskt fält. Fältet på motorns hölje eller ankaret snurrar ankaret och driver pumpen. Men det magnetiska fältet den skapar också inducerar en motsvarande signal i ditt CB-antenn, vilket resulterar i en konstant whine genom CB högtalarna. Med bränslepump buller, har du tre alternativ: att bli av bränslepumpen, minska strömmen till pumpen eller hitta ett sätt att fånga sin elektromagnetiska fält innan det blir till antennen. I detta fall kan metallen bränsletanken fungera som en Faradays bur för att fånga signalen, du behöver bara krossade den till chassit genom att köra en grundstötning rem eller tråd från tanken till chassit. Och om du inte har en metall tank, sedan installera en och jorda den.
Tändning Noise

2008 F-150 har en mycket kraftfull coil-on-plug tändning för att minska radiostörningar och samtidigt ge en kraftfull gnista. Men att flytta så mycket spänning kommer fortfarande producera ett RF-fält, även när antennen - eller plug tråd, i det här fallet - är mycket, mycket kort. Förutsatt att motorn marken är bra, bör motorblocket och huvuden absorbera det mesta av spolarna 'RFI - men du kommer ändå få några. "Motstånd" tändstift är en - ärligt talat, dumt - lösning. De kommer att skära ned på RFI, men de kommer att göra det genom att minska kraften i ditt tändsystem. Istället täcka spolar med en specialbyggd plåt lock och jord som täcker direkt till batteriet med 10-gauge wire. Se till att klippa några lufthål i locket så att värmen från spolarna har en chans att fly. Du kanske vill måla insidan av locket mattsvart att hålla den från att reflektera strålningsvärme tillbaka på spolarna. Addera Jordning av Radio-och Chassi

att minska RFI från slumpmässiga källor. som hjulvarvtalsgivarna, generator och spolar, men du vill vända din lastbil hela kroppen till en, stor plats. Börja med att fästa en tung jordningsband från motorn till chassit och från den negativa batteripolen till chassit. Gör sedan samma sak med din huv, framskärmar, brandvägg, hytt och säng. Nu kommer RFI från din truck stop döda i sitt spår innan det blir någonstans nära CB antenn. Frysa ut din jordning och uppgraderingar genom att köra jordledningen från CB direkt till batteriets minuspol eller ram med den största tråden du kan, och installera en tjock, gummi isolator mellan antenn basen och chassit. Detta kommer att hålla radiosignaler som drabbade din antenn från att ta den enkla vägen och förbi din radio för att komma till chassit. Vid denna punkt, bör din CB optimeras för att ge dig gott om varning för björnar väntar över horisonten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68742.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.