Varför en 2006 Jeep Cherokee Laredo startar inte

Fastställande anledningen en 2006 Jeep Cherokee Laredo startar inte börjar med en grundlig diagnostisk kontroll och besiktning av fordonet. Några av de frågor som kan få din Jeep inte att starta kan vara problem med batteriet, batterikablar, förrätt eller bränslesystemet. Dessutom kan ett fel i motorns styrsystem förhindra antändning från att producera en gnista. Defekt batteri

Du Jeep avgiftssystem är första stället att börja söka efter orsaken bakom en no-start tillstånd. Med hjälp av en digital voltmeter, kontrollera om batterispänningen är minst 12,6 volt. Om batterispänningen är mindre än detta, kommer det att ha tillräcklig makt för att starta motorn. Även en svag batteri har inte tillräckligt med spänning som är tillgänglig för tändsystemet för att producera en gnista för att tända luft /bränsleblandningen och starta motorn. Kom ihåg att inspektera batterikablarna för defekter eller korrosion som kan skada batteriets anslutning.
Defekt Startsystem

klickande ljud när du vrider tändningsnyckeln till startläget kan vara resultatet av en defekt starter solenoid. En defekt startmotor kan göra ett gnisslande ljud, eller kan göra något ljud alls, eftersom motorns lindningar är kortsluten ut och inte låta startmotorn att vända. Om du fortfarande inte har hittat problemet, se till neutral säkerhetsbrytare är inte dåligt, eftersom de neutrala säkerhetsbrytare används av Jeep AW4 automatlåda måste anpassas ordentligt för att motorn ska starta.

Defekt Bränslesystem
p Det finns många bränslesystem frågor som kan hålla din Jeep från start. Den första punkten att titta på är bränslepumpens relä, vilket kan kortsluta och inaktivera bränslepumpen. Igensatt bränslefilter och defekta bränsle tryckregulatorer kan också minska eller helt stoppa, bränsleflödet. Många bränslepump problemen börjar när backventilen misslyckas, vilket bränsleledningar att tömma tillbaka till tanken istället för att flöda till bränsleinsprutarna, vilket gör det svårt att starta din Jeep. I de flesta fall finns det lite framförhållning indikation en bränslepump är på väg att misslyckas.
Defekt Control Module
p Om det inte finns några fel i din bränsletillförsel system, Nästa ställe att leta är tändsystemet. Varje tändstift om 2006 Jeep Cherokee Laredo har en egen tändspole. Om endast en spole är dålig, kan motorn startar, men kommer att köra ungefär. Om Powertrain Control Module är defekt och inte skickar en signal till spolarna, kommer motorn inte att starta. PCM, liksom de flesta elektroniska komponenter, kan utveckla en kort och misslyckas helt utan förvarning. Om PCM inte verkar vara skadad, kan det finnas ett problem i ledningar eller kontakter.
Tändningsmatris

2006 Jeep Cherokee Laredo motorer inkluderar en 3,7 liters V6, 4.7 liters V8 och en 5,7 liters V8. Varje motor har ett system för kamkedjan som styr motorns timing. Tidpunkten kedjor och tillhörande delar blir slitna med tiden och låt motorn få glida ur "tid." Om din motor är för sent, kommer tändstiften avfyras inte vid rätt tidpunkt för att tända luft /bränsleblandningen . Dessutom är det Crank Position Sensor, som detekterar positionen av vevaxeln som roterar, kan misslyckas och orsaka en no-starttillstånd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68738.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.