2004 Ford F150 Airbag blinka Code 18

En av de största ironier om bilar är att, samtidigt som de är utformade för att ta dig platser, de två viktigaste systemen på någon bil är de som gör att du stannar och en som sparar dig när du stoppar lite för snabbt. Krockkudden är, med nödvändighet, en av de mest solida, enklaste och mest redundanta system på din Ford F-150 lastbil. När allt, hur många andra datorer berätta när du har fått en glödlampa ut? Passenger-sidokrockkuddar

En krockkudde kan döda ett barn lika snabbt som det kan spara en vuxen. När tillverkarna storlek och krockkuddar installera, gör de det bygger på ett visst statistiskt genomsnitt, de använder en viss storlek krockkudde och mängd drivmedel för att bromsa en viss massa, som är placerad det att träffa den åkande i ansiktet. Under en olycka, kommer ett barn av halva vikten av en vuxen utöva halva effekten kraft krockkudden, vilket betyder att krockkudden ska träffa ungen med effektivt dubbelt så mycket kraft som det ska. Rätt i ansiktet. Det är anledningen till att tillverkare som Ford började installera airbag-frånkoppling switchar.
Code Recording

tvåsiffriga kodningssystem som används med krockkuddar hörsammar tillbaka till det gamla bränsleinsprutningspumpar datorer används innan de nuvarande Onboard Diagnostics, Serie II. Då skulle tillverkarna kommunicerar ofta koder för förare genom att orsaka check-engine lampan att blinka i en viss sekvens. Generellt, en serie blixtar för tiotal, en paus och en annan serie blixtar anger ettor plats. När OBD-II kom omkring, var tillverkarna kvar med stora lager av gamla datorer och snabbt sätta dem att använda övervakning av krockkuddar. Även ett decennium senare, flera tillverkare använder fortfarande den gamla Blinky-ljus system för kodning, även om datorerna kan användas i nätverk i de primära vehikelkontroUer.
Code 18 Tolkning

Kod 18 skulle innebär att det finns ett problem med passagerar-sidokrockkudde belysningsljuset. Inte airbagbortkoppling kretsen själv, märk väl - bara ljuset på instrumentbrädan. Ofta visar sådan kod en utbränd glödlampa. Den PAD Blinkerslampa är seriekopplade i indikatorn linje, så, när det blåser, stoppar ström flyter genom ledningen och datorn känner ljuset är ute. Du kan följa denna själv även om du aldrig avaktivera passagerarsidan krockkudde. När du vrider om nyckeln på, bör airbag ljus lysa för att visa att det funkar. Addera därtill hörande koder

Dessa dagar, krockkuddar fortfarande använda enkel, stand- enbart datorer som är nätverksanslutna i bilens OBD-II-dator. OBD-II-dator kan göra allt att krockkudden datorn kan - och ofta bättre - men fungerar som en trevlig redundans för att hjälpa till med diagnostik. Typexempel: En ABS Code 18 kommer också utlösa antingen kod B1884 och B1890 i huvudsak diagnostik dator. En kod B1884 indikerar en öppen krets eller en kort till kroppen marken. Ofta, Code 18 plus kod B1884 innebär en utbränd glödlampa. Men det kan också indikera att kortslutning i ljuset jordledningen. Kod B1890 indikerar en kortslutning i strömförsörjningen, vilket vanligtvis innebär att isoleringen på lampstyrka tråden har chaffed igenom och kortsluts på något av metall.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68734.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.