Kan en dålig bränslepump Put Air i Lines?

Mekaniska bränslepumpar, liksom de som normalt finns på carbureted fordon, kan utveckla tryck av omkring 5 till 10 pounds per kvadrattum. Bränsle-injicerade fordon har typiskt en elektrisk pump monterad inne i bränsletanken, som har förmåga att generera mycket högre tryck. Varken stil bränslepump är avsedd för, eller kan, komprimera luft. Därför betyder ingen finns för en bränslepump för att injicera luft i vätskefyllda ledningar eller slangar. Men det finns tillfällen när det kan tyckas att hända. Dessa symtom kan bli överdriven, om bränslepumpen inte fungerar korrekt. Mekaniska Maladies

Mekaniska bränslepumpar består av ett membran som påverkas av en pump spak. Hävarmen sträcker sig in i motorblocket, där den förflyttas genom dess slag genom en kamaxel lob, eller annan bestämmelse, i motorn. En backventil i pumpen förhindrar drain-back, när motorn är stoppad. Defekta membran eller backventiler i pumphuset kan tillåta bränsleledningen mellan förgasaren och pumpen för att evakuera. Läckor i pumpens sugledning får införa små mängder luft då bränsle dragés genom ledningen. Antingen sjukdom resulterar vanligen i en märkbar bränsleläckage. Inspektera kompletta bränslesystemet som helst bränsle eller dess lukt, detekteras i närheten av fordonet.
Ghostly Gaser

Det finns tillfällen då bränsleångor förskjuta vätska i en särskilt utrymme. Detta tillstånd, som kallas "ång-lock", blockerar flödet av bränsle till insprutarna eller förgasaren. Ångorna kan samlas på en hög punkt i bränslesystemet eller någonstans överskott handlingar värme med flytande bränsle. En avgas läckage, eller kylsystemet fel, kan värma bränslet till kokpunkten i rader eller reservoarer. De överhettade ångor kan expandera och pressa vissa fläckar i bränslesystemet. Den nybildade bubbla kan inte komprimeras av inkommande bränsle och kommer att avstanna motorerna. Motorn kan starta och köra normalt, efter kylning, men problemet kommer tillbaka om värmekällan inte elimineras.
Ett par pumpar

Passiv tecken på misslyckande är oftast uppenbart på en mekanisk bränslepump. Flytande bränsle kan avsluta pumphuset vid en söm, eller tryck och volym kan falla kraftigt. Intern tätning misslyckas med denna stil pump kan införa bränsle i motorns vevhus. Detta symptom uppenbaras på mätstickan, som en alltför hög oljenivå åtföljs av lukten av bränsle i oljan. Elektriska bränslepumpar kan försvagas med tiden, men oftare drabbas mer djupgående problem. Totalt bortfall av en elektrisk pump härmar noga symptom på att köra slut på bränsle. Pumpen kan dö plötsligt och tyst eller det kan visa några hörbara förvarning, som en högfrekvent gnälla, någon gång innan han dukade under. I varje fall kan bränslepump fel resultera i dina skor, i stället för däck, slå vägen.
Påfyllningar och filtrerar

De mest troliga problem som leder till hålrum i bränsleledningarna är ganska grundläggande i naturen. Igensatt bränslefilter kan begränsa flödet, och vissa fordon använder två filter. En är lättillgängligt och rutinmässigt ersätts som en underhållsservice. Den andra är kopplad till sugporten hos pumpen i bränsletanken. Denna interna filtret är normalt inte servad om inte pumpen byts ut, men ändå kan täppa i ett fordon som har varit i bruk under många år. Bränsle nivåer låg att pumpen för att lufta vätskan skulle också leda till att motorn stannar. Pumpen upphör att fungera när motorn är stoppad och ingen signifikant luftning sker. Det bör noteras att bränslet i tanken kyler elmotor som driver en elektrisk bränsle ump, vilket gör det till en annan god anledning att hålla bränsle nivå över en halv tank så mycket som möjligt.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68732.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.