02 Volkswagen Passat felkod P0174

Passat, åtminstone i Amerika, har alltid varit sparsamma femåring familj bil. Ursprungligen känd som Dasher, då Quantum, Passat s mer moderna femte generationens plattform delar dess underbyggnad med Audi A4. Kod P0174 är inte särskilt ovanligt - och är faktiskt nästan säker på att hända nu när denna fina bit av tysk ingenjörskonst, och alla dess sensorer, träffade tio-plus mark. Kod Betydelse

Kod P0174 är en generisk Onboard Diagnostics, Series II-kod som ofta sker parallellt P0171, det kommer att dyka upp på någon OBD-II rated code scanner. Det kan översättas med "System för magert, Bank två," vilket innebär att den första syresensorn på förarsidan av motorn - banken två - har fastställt att det finns för mycket syre i avgaserna. Det finns många, många skäl till varför den här koden kanske resa Addera Dirty MAF Sensor
p Om denna kod sker parallellt P0171 -. Systemet lean, Bank One - då du 've fick ett magert tillstånd i hela motorn. Ofta bottnar de i en smutsig massa luftflöde sensor tråd. MAF-givaren, som ligger i slangen intill luftrenarhuset, använder en varm tråd för att bestämma luftflödet genom motorn. Datorn värmer tråd upp till en viss temperatur, och luft som strömmar över den luften kyls ned. Damm och skräp samlas på tråden kommer isolera den och håller kvar värme, vilket gör att bilen tror att det finns mindre luft kommer in än det finns. Ta ut MAF sensorn och spraya sin tråd element med ett kommersiellt tillgängligt MAF sensor renare för att ta bort uppbyggd.
Och frånluft Läckor

För mycket luft kommer in efter MAF sensorn kommer också utlösa en lean-kod, så kolla alla möjliga punkten luftläckage efter det. En läckande vakuum linje eller koppling, en läcka i det sekundära luftsystemet och en dålig insugningsrör packningen gör att överflödig luft att sippra in i luftströmmen. Om du hittar en misstänkt luftläckage, starta bilen och spraya området med två andra tryckvåg av eter startfluidum eller bromsrengöringsmedel, om motorns varvtal stiger precis efter att du spraya den misstänkte området, så har du hittat din luftläckage .
Fuel Problem

En mager blandning innebär inte nödvändigtvis att det finns för mycket luft - det kan också betyda att det finns inte tillräckligt med bränsle. VW Mekanik kommer först att kontrollera bilens bränsletryck, men oddsen är goda att du inte kommer att vilja. Passat har inte en Schrader ventil i bränsleledningen som skulle tillåta dig att helt enkelt ansluta en tryckmätare i raden. Du måste skruva loss bränsleledningen och sätta en adapter med inbyggd Schrader ventil för att kontrollera bränsletryck. Bränsletryck bör vara 50,75 psi vid tomgång. Om inte, kanske du har en dålig tryckregulator eller bränslepump.
Insprutare

Medan en dålig bränslepump kommer att utlösa en mager kod, en dålig eller igensatt injektor göra samma sak. Eftersom denna kod anger en mager blandning på bank två, kan du titta på ett fel i någon av de förarsidan spridare. Men ett misslyckande illa nog att resa en lean-tillstånd koden kommer sannolikt att visa upp tillsammans med andra koder som anger en misständning på den drabbade cylindern.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68729.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.