O2 givarfelskyddet i en 2003 G35

Nissan gjorde typ av en udda drag när man beslutar att sälja sin nya-för-2003 V35 till nordamerikanska kunder, inte så mycket på att sälja det, men mer för att kalla det en Infiniti G35. Känd för resten av världen som Skyline, spelade Nissans nyaste flaggskepp bil värd alla sina nyaste teknik och innovationer. Samt ett par gamla - som syre sensorer. O2 Sensor Funktion

Lambdasonderna på en G35 arbete likt O2 sensorer på någon annan bil. En O2-sensor är i huvudsak en kemisk generator, med hjälp av en ihålig zirkoniumoxid "fingerborg" att generera elektricitet. Insidan av hylsan är ansluten till luften utanför genom centrum av O2 sensorkroppen, utsidan av hylsan sticker ned inuti avgasröret. När zirkoniumoxid blir mycket varm, elektroner överföras genom det från sidan med mer syre (vanligen uteluften) till sidan med mindre syre (insidan av avgasströmmen). Sensorn producerar ungefär en volt när blandningen är mycket bränsle rik, nästan ingen spänning när det är magert, och ca 0.45 volt när syre-till-bränsle är normalt.
O2 Platser Sensor

G35 har fyra O2 sensorer och fyra katalysatorer. Strax efter utblåsningsgrenrören på G35: s V-6 är ett par av katalysatorer - en för varje grenrör. De första O2 sensorerna sitter mellan katalysatorer och motorn, det andra paret skruvarna i avgasrören mellan den första och andra omvandlare.
O2 Sensor Misslyckanden
< p> O2 sensorer kan fallera på ett antal olika sätt. Syresensorerna reagerar normalt mycket snabbt på förändringar i syrehalten i avgaserna, med tiden, kommer sensorns reaktionstid långsamt och inte reagerar utan större förändringar av syrehalten i avgaserna. Detta tvingar datorn att göra stora förändringar i insprutningssystemet att hålla saker nominella, i stället för de mer-typiska mindre förändringar. Andra, G35: s O2-sensorer använder små kuddar värmeelement för att snabbt få zirkonium upp till driftstemperatur. En värmekrets misslyckande gör att sensorn misslyckas tills den värms upp. Då har du din vanliga tråd shorts och andra mindre fel som kan störa elektriska flödet till datorn. Addera First O2 givarfelskyddet

De första O2 sensorer övervakar de outspädda avgaserna kommer ut ur motorn, vilket innebär att det är datorns primära öga på vad som händer i cylindrarna. Om den första O2-sensor saktar ner på grund av åldrande, är att datorn inte kommer att märka direkt. Du kan märka en liten förlust i kraft och bränsleekonomi, men bilen ska gå bra tills kontrollen-motorn tänds. Efter det, kommer datorn automatiskt till ett sekundärt program som kallas "open loop." I open loop ignorerar datorn helt O2 sensorn och använder sitt bästa gissning att modulera bränsleinsprutning. Definite effektförlust kommer att resultera och utlösa dator koder för att ange vilken typ av O2-sensor misslyckande.
Second O2 givarfelskyddet

andra O2 sensorer banken övervakar katalysatorer till se till att de fungerar som de ska. Tekniskt sett behöver bilen inte katalysatorer eller andra O2 sensorer - men Nissan såg till att dess dator inte vet det. Om O2-sensor går ut, kommer datorn att gå in i "limp home"-läge. Limp home mode är en ond, ondskefull och direkt skändlig medel för utpressning för att göra ditt liv svårare tills datorn är säker på att bilen inte spyr rå kolväten i miljön. I G35: s fall, som innebär begränsning av motorns varvtal till 2500 och toppfarten till 62 mph. Inte tillräckligt långsamt för att göra dig farlig på motorvägen, men tråkigt nog för att få dig att ångra att komma ur sängen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68726.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.