99 Ford Ranger SRS felkoder

The Rangers Supplemental Restraint System är en intressant typ av anakronism, särskilt i denna tid av avancerade och nätverksanslutna självdiagnostik. Den krockkuddar, av säkerhetsskäl och redundans, inte förlitar sig på truckens primära datorn - istället, använder det en äldre en enklare teknik för att aktivera krockkuddarna och att diagnostisera när något har gått fel. SRS Computer

Fords SRS-systemet fungerar inte via motorns styrdator hur ni tror det skulle. Medan regeringen mandat tvingade Ford och andra företag att producera andra generationens datorer och styrsystem för motorn, fick jämförelsevis enkel SRS-systemet bort med hjälp av en fristående dator till stor del bygger på den första generationens OBD-I datorn. I ett intressant nick till sitt ursprung, kommunicerar SRS dator sin kod misslyckanden med den gamla skolan Blinky-ljus metoden.
Pulling koder
p Om du någonsin drog koderna på en gammal ALDL - monteringslinje diagnoslänkmeddelandet - bil, då vet du något om de som finns här. När du vrider startnyckeln till läge ON, kommer datorn att kommunicera automatiskt vilka koder som du använder airbag lampa på instrumentpanelen. Om något har gått fel med krockkuddar, är krockkudden blinka ett antal gånger, pausa, och sedan blinka igen. Om, till exempel, blinkar det fyra gånger, pauser, då blinkar två gånger, har du fått en kod 42.
Clearing Koder

Du 've troligen upplevt lite problem att hitta specifik information på nätet om hur man rensar airbag koder - problem du kommer att fortsätta att hitta hit för en bra anledning. Airbagsystemet är en av de få saker på din lastbil som inte ska röras med av någon annan än en professionell. Krockkuddar kan döda dig på minst två olika sätt: antingen genom att inte gå ut när de borde eller genom att gå av när de inte borde. Så, har du bara att ta den till en butik för att få det fixat, om du har koder. Men åtminstone, vet du vad som behöver fixas när du tar lastbilen för reparation.
Solid On, Codes 12 till 24

En solid -på ljus betyder antingen att Airbag-systemet inte jobbar, eller att det finns en aktiv kod att hålla den från att fungera korrekt. Om du ser en solid-på ljus, vrida om nyckeln och slå på den för att starta den blinkande ljus diagnostik. Kod 12 anger förlorat strömmen till datorn, 13 betyder att krockkudden kretsen har kortslutits till jord. Kod 14 innebär att kraschsensorn själv har kortslutits till jord, och 21 säger att den diagnostiska skärmen inte är korrekt monterad på fordonet. Kod 22 innebär att "Säkrings" sensor utgångskretsen har kortsluten mot batterispänningen. Kod 23 talar om att minnet klart kretsen felaktigt jordad, och 24 betyder att systemets avväpna funktionen har misslyckats eller att det finns en kontrollfunktionen fel. Addera koderna 32 till 53

Koderna 32 och 33 betyder att det är antingen hög resistans eller en öppen krets, såsom en klippa tråd), i drivrutinen-eller passagerarsidan krockkuddar, respektive. Koderna 34 och 35 är precis tvärtom: en drivrutin-eller passagerarsidan tråd med låg resistans eller har kortslutits. Koderna 41 och 44 hänvisar till den högra krasch sensor, vilket innebär att den inte är ansluten till datorn eller att den inte är korrekt monterad på trucken resp. Koderna 42 och 45 innebär samma saker för den vänstra sensorn. Kod 53 betyder att det är hög motståndskraft, t.ex. en skadad kabel eller interna sensor, vid den främre sensorn, eller att det finns en kontrollfunktionen misslyckande. Kod 51 innebär att den termiska säkringen i krockkudden monitorn har blåst, och 52 indikerar att det finns ett problem med systemets back-up strömförsörjning eller batteri.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68723.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.