Hur Kontrollera bränsleledningarna inte läcker på en 2002 Jeep Grand Cherokee

Moderna personbilar, inklusive 2002 Jeep Grand Cherokee, är utrustade med högt trycksatta bränslesystem. Trycket inuti bränsleledningarna på de flesta personbilar överstiger normalt 60 psi. På grund av detta höga tryck, när en läcka uppstår är det oftast ganska uppenbart. Vanliga symptom på en läckande bränsleledning är spotting i bilens parkeringsplats, en stark bensin lukt och minskad motorprestanda grund av bristande bränsletryck. Bränsleläckage läckage kan ses med blotta ögat och som inte kräver några speciella verktyg för att diagnostisera. Saker du behöver
Jack
Jack står
Work ljus
Mekaniker ranka
Visa fler instruktioner
1

Stäng av motorn, lyft sedan framsidan av Cherokee med en domkraft och sänk ner den på två pallbockar. Lyft den bakre delen av Cherokee och lägre sedan stödja den med två pallbockar. Eftersom bränsleledningarna kör hela längden av fordonet, behöver du tillgång till fordonets hela undersidan för att inspektera dem.
2

Vrid tändningen till "ON" läget i två sekunder, och sedan tillbaka till "OFF". Upprepa detta två gånger till för att bygga bränsletryck i ledningarna. Utan trycksatta ledningar, kanske du inte kan upptäcka läckan bränsleledningen.
3

Öppna huven och skina ett arbete ljus nära insugningsröret. De bränsleledningarna ansluter till de bakre ändarna av bränsle räls, som ligger på båda sidor av motorn. Titta noga för någon väta kring beslag och linjer själva. Lean i motorrummet och lukt för en extra stark, onormal mängd gas ånga nära linjerna.
4

Wheel under fordonet på en mekaniker ranka. Följ linjerna som kör ner brandväggen och under fordonet till bränslefiltret. Inspektera för väta, droppande eller någon bränsleledning skador. Inspektera noggrant beslagen för bensin kondens eller droppar. Notera eventuell gas lukt längs linjerna och kolla nära lukten synliga tecken på bränsleläckage.
5

Följ linjerna när de flyttar upp baksidan av gastank och in i tanken. Leta efter synliga tecken på bensin läckage och droppande. Kontrollera om det finns sprickor, bucklor eller andra skador på ledningarna som kan orsaka en liten läcka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68718.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.