Vad är orsaken till CV Axel Vibration

De drivknutar som används på de inre och yttre ändarna av bilens drivaxlar är både komplex i utförande och konstigt enkel i princip. Normalt, CV-leden komponenter mesh och rulla ihop mycket smidigt, med nästan inget spel mellan delar och inget att kasta enheten ur balans. Men någon form av skada kan kasta av CV noggrann avvägning, vilket resulterar i vibration vid varvtal och under belastning. CV Joint Construction
p Det finns två grundläggande typer av CV lederna i bruk på den genomsnittliga bilen i dag: "stativ" gemensamma och "Rzeppa" gemensamt. På ena sidan av ett stativ skarven tre små axlar sticker ut i slutet av axeln-axeln, omsluter dessa tjänster är 10 till 20 eller så små nållager, och runt dem är en metall Dessa munkar fit "munk." in i tre stora spår i "kopp", som är på hjulet-sidan av skarven. En Rzeppa gemensam liknar i princip, men använder 07:56 halvsfäriska bollar på axelsidan med matchande spår på koppen sida.
Excess Clearance

Med tiden nållagren i CV-leden kommer att bära ner och öka spelet mellan CV gemensamma inre komponenter. När spelen ökar, kommer komponenterna hamra ihop under belastning, skapar det kontrollampa drivknut klick under acceleration, retardation och svarvning. Denna hamrande accelererar drastiskt lagerslitage, och kommer så småningom att börja bryta delar. När spelen blir tillräckligt stor, kommer CV mekanismen studsa fram och tillbaka inuti koppen, vilket ryser och vibrationer även under kryssning förhållanden. Addera ditt trasiga delar

Lagren, hållare bärande och kopparna kommer ofta bryter när hamrande åtgärder på CV-leden blir illa nog. Förr eller senare, kommer hela församlingen splittras precis som glas, vilket gör att du med någon mekanisk koppling mellan sändning och hjulen. Egentligen kommer många bilar behålla viss anslutning, gummi dammskon som förbinder drivaxeln till den andra änden av CV. Men, medan bagageutrymmet kan hålla hela axeln från att falla på vägen, kommer det slå in och snäpper tillbaka under belastning precis som du förväntar gummi. Denna ständiga wrap-Unwrap cykeln är en viktig orsak för vibrationer med en trasig drivknut.
Obalanser

dina hjul använder små vikter för att kompensera små imperfektioner i däcket och hjul, eftersom någon obalans i församlingen kommer att orsaka hjulet att studsa och vibrera. Drivknutar och drivaxlar är vanligtvis inte så känsliga för små obalanser eftersom de är så små i diameter, det tar en ganska allvarlig obalans för att få en drivknut vibrerande linjärt med hastigheten hur ett hjul kommer. Men trasiga interna komponenter slung utåt till insidan av dammskon av centripetalkraft, liksom böjda axlar axlar och drivaxlar som floppen runt i dammet boot (som en följd av brutna interna komponenter) alla kan orsaka en obalans-typ vibrationer som ökar med hastigheten oberoende till last eller styrvinkel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68717.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.