Vilka är orsakerna till Rear Axle Noise?

Automotive skillnader kan vara ansvarig för en rad oroande ljud. Komponenter i slutväxeln kan producera allt från ett dovt muller till ett öronbedövande gnälla. Viss brist i underhåll, eller en fullt utvecklad misslyckande kan misstänkas, men dechiffrera dånet kan hjälpa lokalisera problemet. På grund av den rörformiga konstruktionen av differentialhuset, låter reser över sidorna liksom reverberating upp drivaxeln. Buller omintetgöra reparationer kan variera från vanligt förekommande och billiga förfaranden, till intensiva och beskatta översyner. Dåliga nyheter Lager

Ett lager svalt för smörjning, eller en i hårda arbete kan misslyckas med tiden. De små rullarna i lagerhållaren kan börja att bryta ner. De cirkulära banor, eller raser rullarna rida på så småningom drabbas av ojämna ytor att urholka rullar. Vad som börjar som ett lågt muller på hastighet kan snart eskalera till en surra som vinner förstärkning genom metallen differentialhuset. Axellager av vissa drivlinor är nära hjulen, och ljudet av en defekt man kan bli starkare på ena sidan. Den differentiella drevet är ansluten till drivaxeln, och bära defekter på pinjongaxeln skulle kunna avkännas ner längden av skaftet. På grund av detta vilseledande känsla, kan transmissionen verkar även vara inblandade. Lagren som stödjer växeln differential ringen kan producera ett muller eller surra när felaktig, men är minst benägna att misslyckas i normal drift.
Djup ånger

differential drevet kugghjul vrids av transmissionsdata utgångarna via drivaxeln. Drevet driver kuggkransen att överföra kraft till axlarna, och så småningom hjulen. COG ytor där drevet och ring växelingrepp är noggrant inriktade och avgörande för tyst drift och komponent livslängd. Djupet av drevet i huset mäts för att uppfylla tillverkarens specifikation. Typiska differentiella mönster använder en hopfällbar spacer som krossade ett visst belopp för att erhålla rätt djup penetration i huset. Dra, eller förspänning av drevet lagret är en kritisk efterjustering. Gear gnälla som kommer och går när gasspjället används och släpps under gång, kan relateras till någon missanpassning eller defekt i drevet läge.
Örhängen

Bortsett från drevet djup, andra faktorer påverkar hur drevet ingrepp med kuggkransen. Stor försiktighet iakttas under monteringen eller bygga process för att säkerställa optimal kontakt. Växlarna får roteras efter färgämne slathered på kuggarna för att visa de mötande ytorna. Ringen drevhållaren justeras från sida till sida för att ge den bästa mesh. Överdriven clearance kan resultera i växeln lash som skapar ett ringande ljud ofta hörbart avstånd. Ringhjul run-out övervakas noga genom användning av en dial-indikator som mäter vingla i steg om en tusendels tum, i arbetet för att förebygga rytmiska brusande ljud och växellådsförslitning. Falsklarm

ljudfrekvenser som avges av en defekt differential varierar enligt arten och svårighetsgraden av felet. Vissa ljud anses normala egenskaper vissa motiv av tillverkarna, och är ingen orsak till oro. Sidodreven, ibland kallad spindel redskap, tillåter axlarna att rotera med olika hastigheter i svängar. Slitna sidodreven kan rapportera med en clunk, när man väljer omvänt vid stillastående eller vid växling från backläge till framåt resa. De kopplingsenhetema i begränsad-slip differentialer kan göra en lätt knakande ljud vid backning i vinkel, och antingen racket avvisas av fordonstillverkaren som inom toleranserna. Högfrekventa gnissel som ökar i tempo i samband med väg-hastigheten kan tyckas komma från differentialen, men kan genereras av en sliten kardanknut vid drevets ände av drivaxeln. Inga interna reparationer är nödvändiga, och den felande leden är lätt smord, eller ersätts.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68715.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.