Jerky Transmission Orsaker

Transmission tvekan är inte ovanligt, särskilt med äldre enheter som kan ha sett lite av slitage. I de flesta fall kommer det inte ner till någon sorts fluktuation eller nedgång i vätsketryck, i andra kan det bara vara det pris du betalar för omedelbar gasrespons och snabba växlingar. Transmission Basics

En modern automatisk växellåda består av tre grundläggande varandra beroende system: ett mekaniskt system som styrs av ett hydrauliskt system och ett hydrauliskt system som styrs av ett elektriskt system. Dessa system fungerar tillsammans med det enda syftet att ta kraft från motorn och skicka den genom en uppsättning av kugghjul och kopplingar. En koppling pack på transmissionen centrala axel låser axeln till en viss växel set, det hydrauliska systemet ger tryck för att låsa kopplingen pack tillsammans
Grundläggande tryckvariationer

. Oavsett vilken typ av automatlåda du har, kommer vätska tryckvariationer nästan alltid resultera i sporadisk kopplingspaketet engagemang. Kopplingen pack är fjäderbelastad för att hålla öppet när trycket på förpackningen droppar, vilket gör att det upprepade gånger och ur ingrepp om det finns ett avbrott i vätsketillförsel. Ett igensatt transmissionsfilter kommer att hämma vätskeflödet till kopplingen förpackningar, och en dålig eller läckande oljepumpen får inte ge tillräckligt tryck för att hålla dem engagerade.
Control System Fluktuationer

p Det finns en hel del små backventiler och modulatorer i din sändning som styr vätsketryck till kopplingarna. I icke-elektroniska överföringar, är dessa modulatorer är mekaniska och få sina styrsignaler från ett mekaniskt länksystem, en vakuumledning eller från fluidtryck som produceras av pumpen. De flesta modulatorer använder en fjäderbelastad membran eller ventil församling, att våren kan mjukna eller bryter över tiden, och cylinderväggarna i kontrollsystemen församlingar kan bära ner och läcka. Samma sak kommer att hända med någon typ av fel i det elektriska systemet, antingen i cylindrarna eller sensorer som ger din dator med information.
Manumatic Transmissioner

" Manumatic, "" automatiserad manuell "och" dual-clutch sekventiell växellåda "är alla olika namn för en sändning som i huvudsak är en manuell växellåda men använder någon typ av dator eller mekaniskt system för att styra växlingarna. Dessa sändningar använder vanligtvis en enda eller ett par stora kopplingar som en vanlig växellåda, och de är kända för något mindre-än-eamless drift. Datorer är inte så bra på att upptäcka kopplingen slirar som människor är, och kan ha svårt att hantera en slip-and-release eller "prat" situation. Tråkigt nog, med några automatiserade manualer, det är bara den typ av odjuret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68596.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.