Vad Will Bad motorfästen Orsak?

Motorfästen förmodligen inte det första du tänker på när det kommer till auto underhåll, men de är en viktig del av bilens konstruktion och ska inspekteras regelbundet. Motorfästen måste ta itu inte bara med vridmomentsbelastningar från motorn, men med allvar eftersom de belastas för att stödja motorns egenvikt samt. Mount misslyckande är ett oundvikligt faktum av liv för någon bil, så det är bäst att veta vad som väntar när din motorfästen börjar misslyckas och varför det är så viktigt att byta ut dem när de blir slitna eller trasiga motorvibration

Dåliga motorfästen - de slitna eller skadade till den grad att de inte längre kan stödja motorn eller kontroll motorns vridmoment - kommer oundvikligen att resultera i överskott motorns rörelse. Beroende på din motor, vilken typ av vevaxeln har, hur och om den är balanserad och motorns tändföljd, får mindre svängningar i motorn sluta arbeta sig igenom de uppmjukade fästen och i ramen. Å andra sidan kan mjuka motorfästen minskar faktiskt mindre motorns vibrationer men ändå tillåta den fasta dunkande av en gungande motor att arbeta genom ramen.
Fitting Damage

Ingenjörer svarar för en viss mängd av motorns rörelse vid utformningen elektriska anslutningar, fixturer VVS och avgassystem. Men denna rörelse är i allmänhet begränsad till inte mer än ca 1/2 till 3/4 tum i någon riktning. Dåliga motorfästen kan lätt låta en motor att rocka flera inches fram och tillbaka i motorrummet, åtminstone du tittar på lösa elektriska och avgassystem beslag, men du kan avsluta med en mängd lösa eller trasiga ledningar, slangar och selar beroende på vad har den minsta mängden slack i linan.
gnissel och skallror, Bad Hantering

På många bilar, framhjulsdrivna enhet i synnerhet, motor och växellåda utgör faktiskt en viktig triangulera tvärbalk av chassit. Utan en fast koppling mellan kroppen och chassit, kan näsan av bilen vrida och röra sig i sidled i förhållande till kroppen. Eftersom suspensionen ansluter till denna front klippet kan dåliga motorfästen lätt resultera i gnissel och skrammel över gupp, slarvig eller vaga hantering och en ökad tendens till i-steer eller "push" i kurvor.

Stora skador

nästa steg upp från mindre chassi vridning är, logiskt, stort chassi vridning. Konstant vrida fram och tillbaka försvagar svetsarna i ditt chassi, vilket orsakar en hel del osynliga strukturella skador som kan vara nästan omöjligt att fixa. När du kommer till den punkten, förväntar konstanta gnissel och skrammel, extremt slarvig hantering, läckande weatherstripping och eventuellt även spruckna fönster. På vissa bilar är det hypotetiskt möjligt att motorn bokstavligen kan falla ut ur bilen, men för det mesta antingen tvärbalk eller motorfästet genomgående bultar kommer att fånga den.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68465.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.