Symtom på en felaktig Bilbatteri

Komma in bilen på morgonen för att gå till jobbet bara för att hitta ett dött batteri är en frustrerande upplevelse. Även batterier idag är byggda för att hålla längre än tidigare föregångare, misslyckas de med tiden och kommer att misslyckas förr när de inte underhålls på rätt sätt. Ignorera inte symptom på en trasig bil batteri, för om du gör, kan du finna dig strandsatta och i händerna på en bärgningsbil förare. Klickande ljud

När du vrider på nyckeln för att starta bilen och hör bara klicka ljud innan bilen mullrar till liv, är detta ett tecken på att batteriet kan vara trasig. Batteriet börjar bilen, medan generatorn driver fordonet när det är igång. Generatorn laddar även batteriet när bilen är igång. Korroderade batterikablarna eller korrosion på eller i närheten av batteriet kan hindra generatorns förmåga att ladda batteriet. Rengör korroderade kablar, ersätta dåliga kablar och lägg dielektriskt fett till anslutningar för att förhindra ytterligare korrosion.
Långsam Igångdragning

När batteriet verkar trög när veva, är detta en annan symptom på en defekt batteri. Aktiva livskraftiga batterier alstrar starka veva strömstyrka för att vända på startapparaten och ta motorn till liv. Trög startförsök indikerar ett batteri som kan vara på sista versen. Kontrollera inköpsdatum av batteriet och byt vid nära eller förbi batteriets beräknade livslängd.
Accessoarer Problem

När du märker en nedtoning av lamporna när du slår på extra tillbehör i bilen såsom radio, CD-spelare, värmare eller interiör belysning, låter det du vet att det finns ett problem inom avgiftssystemet eller batteriet. Medan detta kan också signalera ett problem med generatorn, de flesta växelströmsgeneratorer överleva batterier - så se till batteriet som problemet först
motorn inte Vänd

När. du sätter i nyckeln i tändningslåset och tillbehör kommer på, men motorn går inte att slå över, kan det inte vara tillräckligt veva ampere i batteriet för att starta bilen. Ett dött bilbatteri utan någon uppenbar anledning är en bra indikation på att det är dags att få ett nytt batteri. Även om detta är också kan vara ett tecken på en trasig generator om batteriet är helt ny, med undantag av batteriets ålder, i de flesta fall, är batteriet den skyldige. Kontrollera utgångsdatum på batteriet och byt ut vid behov.
Batteri inte kommer att acceptera en Charge


Efter att batteriet från fordonet och placera den på en laddare , om det inte tar en avgift, indikerar detta en död cell eller batteri. I dessa fall är det enda att göra är att ta ut batteriet till den lokala Biltema och returnera den för kärnan kostnad när du köper en ny.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68464.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.