Kontrollera motorn ljus P0440 på en 1996 Sunfire

Tro det eller ej, är bilens tanklock faktiskt en del av dess avgasreningssystem. Den Pontiac Sunfire och dess Chevy Cavalier syster fordon använder samma typ av utsläpp system som de flesta GM bilar gör, det datoriserade systemet vet när något har gått snett med utsläpp genom avdunstning systemet. Villkoret är något du vill ta itu med så snart som möjligt, till skillnad från de flesta utsläpp system, det EVAP faktiskt gör något som du kommer att uppskatta varje gång du kör bilen. Instruktioner
1

Ta bilen till en kvalificerad tekniker och se till att motorn kod som visas är den enda visning. GM OBD-II-kod P0440 indikerar en EVAP (utsläpp genom avdunstning) systemfel. Den EVAP systemet förhindrar utsläpp av bränsleångor från fordonet, antingen på utsidan av fordonet eller genom motorn. Äldre fordon hade inget sådant system, men det EVAP systemet på din bidrar till att öka gas körsträcka och utsläpp minskar.
2

Kontrollera tanklocket så att det tätar och fungerar. Gasen tanken bör förbli under ett konstant vakuum, som tätar tanklocket och håller bränsleångor inuti. Det enklaste sättet att testa din gas cap är att fylla upp bilen, köra den till ungefär en halv tank och därefter kepsen. Du bör höra ett ljud svischande luft går in i tanken, om du hör ingenting, då locket inte tätar ordentligt Addera 3

Ta din bil till en certifierad utsläpp inspektion butik och. har testa dem bilens träkolskanistern. Medan ingen skulle föreslå onödigt att betala en butik för att göra något du kan göra själv, det är tyvärr inte något du kan kontrollera dig själv. I vissa fall kan du komma undan med att bara dra ur ledningarna som går till kapseln och plugga alla linjer bort med stora bultar. Du kan köra bilen för att se om lampan slocknar, men uppenbarligen du inte vill lämna det i ett sådant tillstånd, eftersom det skulle vara olagligt.
4

Koppla bort batteriet för att återställa motorn koder , ansluta den och köra bilen. Om du redan har behandlat tanklocket och träkolskanistern, då du har en EVAP problem avluftningsventil, det är det enda som finns kvar i bilens EVAP system som kan gå fel. Naturligtvis kommer avaktivera träkolskanistern förmodligen eliminera detta problem också. Om du Förång systemproblem fortfarande inte gå bort, gå till din lokala GM-återförsäljare och köpa en ny ventilerad tanklock. Detta kommer att tillåta luft i tanken, men inte tillbaka ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68374.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.