Hur hitta och åtgärda ett EVAP Leak

fordon på allmän väg måste typiskt passera utsläpp tester innan bilen kan registreras med bosättningslandet. Utsläppen utstrålar från bilens avgasrör. Ångorna är biprodukter från den bensin förbränning i motorsystemet. Varje fordon är utrustat med ett system som kallas EVAP (avdunstningsutsläpp Control System) för att minska de utsläpp som släpps ut i atmosfären. Emellertid kan EVAP systemet kräver felsökning om den upptäcker en läcka. Saker du behöver
rökmaskin Tester
UV (ultraviolett ljus) Sida 2 Bil Jacks Sida 2 Kilar
Visa fler instruktioner
1

Verifiera att gasen locket är fast åtdragen på bensintanken ingångspunkt. Den EVAP systemet ingår bränsletanken. Som ett resultat, är en lös gaskåpa översättas av EVAP systemet som en läcka, vilket gör att "Check Engine" ljus för att belysa.
2

Lyft fordonets främre ände försedd med två bil domkrafter. Blockera bakhjulen för att förhindra eventuella avvikelser.
3

Leta EVAP adapter tjänsten hamn inom motorns facket. Typiskt är porten nära motorns framsida på passagerarsidan. Hamnen har en ventil och slang skjuter utåt.
4

Placera rökmaskin testarens slang in i tjänsten port adaptern. Slå på rökmaskin genom att välja "Test"-läget.
5

Låt röken att fylla EVAP systemet under ca 60 sekunder.
6

visuell kontroll av EVAP systemet genom att köra den UV-ljus över bilens undersida, efter systemets bana från motorrummet till den bakre bränsletanken. Den UV-ljus kommer att lysa eventuella läckor längs systemet, eftersom de kommer att reagera med röken. Som röken ut genom en läcka, kommer UV-ljuset visar en uppenbar plym av luft.
7

Byt ut läckande eller sprucken slang i EVAP systemet. Dessutom, reparera eller byta ut ventilen EVAP utrensning som kan avge ångor.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68373.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.