Vad orsakar dålig Cylinder Combustion?

Förbränningsmotorer (ICES) makt de allra flesta fordon av konsumenter över hela världen. Konstruktionen av dessa motorer är en teknik och design underverk, kombinera många mekaniska principer i tandem. En av dessa mekaniska system är cylindern, den centrala arbetande mekanism som omvandlar rörelse till fungerande eluttag för motorn. Effektiv användning av bränsle är syftet med ordentlig cylinder förbränning. Kamaxel

kamaxeln är ansvarig för tidpunkten för öppnandet av ventilerna under simtag av kolvarna, pumpa insidan av cylindrarna i motorn. Vid rätt tidpunkt, är det en vanlig, smidig cykel. Om tidpunkten kastas bort på något sätt, på grund av elektroniska eller mekaniska fel, kan cylindern uppleva antingen försenad eller för tidig förbränning.
Lågtryck

kompressionsförhållande hos en motor jämför det tryck som skapas av en kolv vid toppen och botten av en cylinder stroke. I en skadad, sliten eller dåligt fungerande system kan kompressionsförhållandet vara vilt varierande, vilket leder till dålig förbränning. De skyldiga i det här fallet är oftast dåliga tändstift, blåsta packningar huvud, överarbetad kolvar eller felaktiga luftventiler.
Dåligt blandat bränsle

låg-oktan bränsle kan användas i högoktaniga rankade motorer, men det är inte rekommenderat just av den anledningen att de tar mer energi att tända. Denna överbelastnings och försämrar motorns livslängd över tid. Detta producerar vad som kallas "ping" eller "motorknackning," oavsiktlig detonation av bränsle genom tändstiftet utanför av den normala cykeln åtgärder. Detta leder till nedbrytning av cylindern.
Felaktigt bränsle /luft Mix

En dålig bränsle-luftblandningen kan orsaka dålig bränsleeffektivitet i bästa fall och katastrofala motorskador i värsta . Om för låg, vilket innebär att det finns mer luft än bränsle, kommer cylindrarna överansträngning att kompensera, vilket leder till svår förslitning på grund av en "torr" bränsleblandning. Denna dålig förbränning orsakas också eftersom små mängder bränsle att smörja kolven och cylindern. Om alltför hög, vilket innebär mer bränsle än luft, kommer mer bränsle förbrukas än vad som är nödvändigt, vilket leder till dålig bränsleeffektivitet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68372.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.