Felsökning av en Soft Clutch Pedal om den mal när du sätter den i Gear

När friktionsskiveenheten inuti kopplingsenheten på en standard-transmission fordon fastnar på svänghjulet, hörs ett gnisslande ljud. Även om du trampar ner kopplingspedalen, snurrar friktion skivan tillsammans med svänghjulet, vilket gör att växellådan spinn och kolliderar mot varandra varje gång du försöker att engagera eller växla. Felsökning en slipning koppling kan leda dig till ett enkelt problem som du kan fixa i ungefär en timme - eller en mer engagerade process som kan ta två eller flera dagar att lösa. Saker du behöver
assistentens Wrench hjälp
ställa
Fordon servicemanual
växellådslyft
Ratchet Flighter Long ratchet förlängning
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din bil och be en assistent för att manövrera kopplingspedalen. Samtidigt, titta på kopplingen - den mekanism som förbinder kopplingspedalen till kopplingsaggregatet inuti transmissionshöljet. Från motorrummet, kommer du att se en metallstång som går genom brandväggen på förarsidan till en sida av transmissionen. Det kommer att röra sig som din assistent trycker på kopplingspedalen. Kontrollera att det finns ingenting stör korrekt drift av kopplingen.
2

Kontrollera fria resor på kopplingspedalen. För mycket fria resor hindrar tryckplattan från helt släppa friktionsplattan. Kontrollera din manual fordonsservice för mängden fria resor som behövs i just din modell och metod för att justera pedalen, om nödvändigt, med hjälp av en skiftnyckel.
3

Kontrollera oljan i den hydrauliska kopplingssystem, om din modell är utrustad med det. Detta system innefattar en huvudcylinder i motorrummet som är ansluten till framsidan av kopplingspedalen och en metall linje som går i en "slavcylinder" bredvid transmissionen. Inspektera för låg oljenivå på huvudcylindern behållaren, vilket är en plastflaska på huvudcylindern. Kolla efter tecken på en läckande master eller slav cylinder och anslutande slangar och linjer.
4

Ställ den hydrauliska mekanismen kopplingen release, om din modell är utrustad med det. När kopplingen friktionsskivan och andra kopplingskomponenter montering börjar bära, pedalspelet ökar också. Konsultera manualen fordonsservice för din modell för att göra denna justering.
5

Separera transmissionen från motorn genom att lyfta ditt fordon och använda en växellådsdomkraft att skydda transmissionen. Koppla elektriska kontaktdon och lossa eventuella koppling stavar från transmission med en skiftnyckel. Använd en spärrfunktion, långa ratchet förlängning och uttag för att nå skruvarna för överföring bell bostäder vid behov. Separera försiktigt överföring med hjälp av en assistent.
6

Kontrollera lamellkopplingen friktionen för varp och olja eller fett kontamination. Friktionen skivan finns mellan kopplingen tryckplattan och svänghjulet. Tryckplattan bultar till svänghjulet, som är ett stort metallskiva med ett krondrev runt den som är fäst vid den bakre delen av motorn. Friktionen skivan är en metallplatta med friktionsbeläggning material runt det på båda sidor. En dålig svansmotor sigill eller växellådans ingående axel tätning kan tillåta oljan att läcka och förorena lamellkopplingen friktion och montering. Byt tätningen och /eller friktion skiva, om det behövs.
7

Kontrollera skador på urkopplingsspaken och för rost eller skador på splines på växellådans ingående axel där friktionsskivdelen rider på. Byt komponenter som behövs.
8

Kontrollera kopplingen slänger ut lagret, främre lagerhållare nav och andra kopplingskomponenter montering för slitage och skador. Installera nya komponenter, om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68095.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.