Felsökning Med en 2000 Mazda MPV

MPV är Mazdas minibuss och har varit i produktion sedan 1989 års modell . Sedan 2006 har dock nya modeller av MPV endast varit tillgänglig för köp i Japan . Information från oberoende fordonsindustrin forskare tyder på att det finns vissa problem med den MPV som kan gå utöver vad som kan diagnostiseras med hjälp av grundläggande diagnostiska förfaranden . I synnerhet bör särskild uppmärksamhet ägnas åt tändspolen , PCV ventil och kylfläkten modulen . Saker du behöver
2000 Mazda MPV reparationshandbok
Ficklampa
Visa fler instruktioner
1

Lyssna för misständning från motorn samtidigt undersöker instrumentpanelen för att bestämma om " Check Engine " ljus flimrar på och av. Dessa symtom tyder på en sannolikt problem med tändspolen , som kommer att behöva bytas ut .
2

Undersök PCV ventilen om tändspolen är inte källan till förbränningsmissar . Om den är sprucken , är det vakuum som uppstått läckage också kan orsaka misständning . Byta ventilen normalt löser problemet .
3

Inspektera fläkten för att avgöra om den är antingen körs kontinuerligt , eller inte alls . Om någon är fallet , har fläkten styrenheten blir sannolikt defekt och måste bytas ut .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67998.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.