En Jeep CJ7 med problem med styrningen

AMC introducerade Jeep CJ-7 1976. Med en produktion körning som varade i 10 år, var CJ-7 den första med en automatisk växellåda och extra hardtop och luftkonditionering. Det blev en av AMC: s mest populära fordon med mer än 300.000 gjorts. Med CJ-7s nu närmar sig 25 år, många mekaniska delar börjar visa slitage, påverkar körbarheten av fordonet. Dra

Ojämnt däcktryck eller felaktig front-end anpassning är enkla orsaker till detta symptom. Mer allvarliga problem med fjädringen eller styrning komponenter eller hjullager måste kontrolleras. Addera Vibration

Kontrollera lösa muttrarna eller ett däck eller hjul ur balans. Se till att styrväxeln monteras tätt och korrekt justerade. Även inspektera spännhjulsarmen och kulleder för slitage eller skador.
Stelhet

Kontrollera vätskenivåer i servostyrning reservoaren. Brist på styrservoolja minskar effektiviteten av pumpen och får den att vara bullrig. Som ett resultat, är styrkraften inte är densamma i båda riktningarna. Kontrollera smörjningen av kulleder och styrlänkaget.
Spela

Lösa hjullager kan orsaka detta problem. Kraftigt slitage på styrlänkaget eller suspension bussningar orsaka spela löst när styrningen. Om ratten inte återvänder till centrum, kolla efter ett dåligt rattstång eller felaktigt engagerade växlar styrning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67739.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.