Hur man testar en automatisk AC Kompressor

En luftkonditionering kompressor är en viktig komponent i ett fordon utrustat med en AC styrt klimatsystem. Den ansvarar för komprimering av köldmedium i systemet så att den kan kylas och cirkuleras in i förångaren. Luft passerar sedan över förångaren innan du reser om bilens luftkanaler och in i passagerarutrymmet. Om du misstänker att klimatanläggningen i bilen inte fungerar, finns det flera saker att testa som kommer att avgöra om kompressorn är fel. Saker du behöver
12-volts spänning testare
Visa fler instruktioner
Kontrollera kompressorns rem och remskiva
1

Öppna huven på din bil, och lokalisera kompressorn. I de flesta bilar med kompressor ligger nära den övre vänstra delen av motorrummet.
2

Kontrollera remmen ansluten till kompressorn för några tårar, revor eller skåror på båda de inre och yttre sidorna av bältet. Kontrollera också att säkerställa att bältet inte är alltför glatt eller glansigt på insidan, eftersom detta är en indikator på ett bälte som har sträckts ut. Om någon av ovanstående symptom kan ses, bör remmen bytas innan du testar några andra komponenter.
3

Flytta luftkonditioneringen väljaren i klimatkontroll delen av bilen till avstängt läge.
4

Starta bilens motor. Med huven fortfarande öppna, vrid klimatanläggningen väljaren till läget på.
5

Lyssna efter några ovanliga ljud såsom ett skrik eller stön. Båda dessa är symptom på att din kompressor rem eller remskiva behöver bytas.
Testa kompressorns Kopplingar
6

Öppna huven på din bil, och lokalisera luftkompressor. Det är oftast i övre vänstra sidan av motorrummet. Vrid luftkonditioneringen väljaren i bilen till avstängt läge och starta motorn.
7


8

Anslut spänningsprovaren till den negativa anslutningen på bilens batteri.
9

Leta trådarna lossnar från ac kompressorn och dra ur dem. Alla kablar ska anslutas med en tråd foder. Placera spänningsprovarens på vardera av de tre anslutningarna individuellt. Ingen aktivitet bör noteras på voltmätaren.
10

Vrid klimatanläggningen väljaren till läget på. Placera spänningsprovaren på vardera av de tre anslutningar. Den mellersta anslutningen ska producera aktivitet på spänningsprovare, vilket indikerar att anslutningen är "hot." Om ingen aktivitet noteras, bör luften kompressorkoppling och tråd bytas.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67738.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.