Felsökning av en '97 Saturn bil

grundades 1985, var Saturnus en tillverkare av bilar som var kända för sin plast komposit karosseridelar. Företaget var ett dotterbolag till General Motors och var i produktion fram till den 31 oktober 2010 då företaget var stängd som en del av en General Motors finansiell omstrukturering. Precis som alla andra mekaniska produkter, kan 1997 Saturn bil från gång till gång går ojämnt eller inte alls. När detta händer finns det några saker du kan göra hemma innan du tar den till en mekaniker. Saker du behöver
Stålborste tändstift skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Sätt i nyckeln för 1997 Saturn och vrid den till läget som varv på elektriska tillbehör för bilen. Observera om radio, lampor och andra elektriska system såsom fläkten och strålkastare alla komma på.
2

Dra huvan-spaken och lyft den främre huven som täcker motorrummet. Lokalisera och inspektera bilens batteri. Om batterikablarna och anslutningar behandlas i korrosion, lossa batteriets kabelanslutningar med en liten skiftnyckel och ta bort kablarna från batteriet. Rengör batteriets kontakter och kablar batteri med en stålborste för att ta bort rost. Följ kablarna tillbaka till startmotorn och solenoiden, inspektera anslutningarna där för att se om någon korrosion syns på anslutningarna. Om så är fallet, rengör anslutningen på samma sätt som du rengjort batteriet.
3

Sätt i nyckeln i tändningslåset se om motorn kommer till liv. Om den inte gör det, och du hör ett klickande ljud, då Saturnus startmotorn behöver troligen bytas eller servas. Om motorn roterar, men startar inte, kan det finnas ett problem med tändstiften.
4

Öppna motorrummet och koppla bort tändstift kablar och ta bort tändstiften med ett tändstift skiftnyckel. Använd en stålborste för att rengöra undersidan av tändstiftet. Byt tändstift i motorn och anslut tändstift kablar.
5

bort och byt bränsle och luft filter i 1997 Saturn. Förbränningsmotorer måste ha rätt blandning av bränsle och luft för att fungera korrekt. Om en ansluten filter hindrar korrekt mängd luft eller bränsle från att nå motorn, kan detta orsaka startproblem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67590.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.