Hur man testar Ignition kondensatorer

Tändsystem kondensatorer är vanligare i äldre bilar än moderna sådana, som oftast utrustade med elektroniskt styrd tändning. Med åldern kan en tändkondensator förlora sin förmåga att hålla laddningen. En läckande kondensator kan förhindra ett tändsystem från att fungera korrekt. Testa kondensatorn är användbar när du felsöker ett tändsystem. Minimal utrustning behövs för att utföra detta test på rätt sätt. Men för säkerhets skull bör du veta hur att serva ditt system fordonets tändning innan denna uppgift. Saker du behöver
tändkondensator Review, Digital multimeter med sond testledningar
Kondensator pjäs med mätsladdar
22 AWG solid ledning (tillbehör) katalog Avbitartång (tillval) katalog Kabelskalare (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Undersök kondensatorn som skall provas. Om kondensatorn visar några tecken på utbuktning, sedan ersätta den. Om det inte verkar bukta, leta efter eventuella markeringar som anger vilken nominell kapacitans. Detta sparar behöva leta upp detta värde någon annanstans -. Som i reservdel litteratur eller anslagstavlor
2

Hitta polaritet tändkondensatorn. Leta reda på de positiva och negativa polerna på tändkondensatorn, vilket kan framgå av respektive plus-och minus-markeringar. Vissa tändning kondensatorer likna en ren metall burk med en tråd bly skjuter ut från ena änden. Om detta är fallet för den du testar, är metallhöljet den negativa anslutningen och den utstickande tråden bly är den positiva anslutningen.
3

Förbered digital multimeter för testet. Följa instruktionerna som levererades med din digitala multimeter, slå på sin makt och vet hur man ändrar mellan ohm och volt. Se också till att du har satt i din sond mätsladdar.
4

Utför ett motstånd test. Använda ohmmeter funktionen på din digitala multimeter, ställ in den på den högsta motståndet sortiment den kan mäta. Håll i positiva och negativa probtest leder till de respektive positiva och negativa anslutningar för tändkondensatorn. Avläsningen på din digitala multimeter bör indikera en överbelastning, vilket innebär att resistansen är för hög för att mätas. Detta indikerar att kondensatorn inte läcker. Någon numerisk avläsning skulle indikera en läckande kondensator. När du är klar, ta bort ledningarna och stänga av digital multimeter.
5

Ställ in kapacitansmätare. Slå på den enligt de medföljande anvisningar och koppla in testet leder. Om ditt test leder är av krokodilklämman sorten, då du kommer att behöva använda avbitartång och strippa för att förbereda två 3 tums längder av 22 AWG solid tråd med ca 3/4 inches isolering strippad från båda ändar. Om du var tvungen att förbereda trådlängder, klipp den ena änden av varje till krokodilklämman testet leder.
6

Kontrollera kapacitansen hos tändkondensatorn. Tryck på de positiva och negativa ledare från kapacitansmätare till respektive anslutningar av tändkondensatorn. Avläsningen på mätarens display bör vara nära det nominella värdet, normalt inom 10 procent sortiment. Avlägsna mätaren och testa leads från kondensatorn och stänger av när du är klar.
7

Gör ett riktigt avgörande. Om kondensatorn har misslyckats något av dessa prover, då det bör bytas ut. Men om det har passerat testprocesser, då är det säkert att använda. Om du felsöker ett defekt tändsystem och det sistnämnda fallet är sant, då kan du testa en annan komponent i systemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67513.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.