Felsökning en KIA bränslepump

Om din Kia sedan eller coupe agerar upp när du försöker starta motorn, eller balking när du försöker att engagera gaspedalen, kan du ha ett problem med din Kia bränslepump. Du kan felsöka bränslepumpen på Kia i din egen uppfart och spara besväret och kostnaden för att ta den till en mekaniker. Du kommer att behöva en assistent, en uppsättning skruvmejslar och en volt mätare. Du kan hitta en volt mätare på din lokala Biltema. Det här jobbet kommer att ta mindre än en timme och inte kräver omfattande bil kunskap. Saker du behöver
Assistent Review Tändningsnyckelns
Skruvmejselsats
Volt mätare
Visa fler instruktioner
1

Släpp dörren gasen filler och lossa tanklocket. Be din assistent att vrid tändningsnyckeln på och av under fem sekunders ökningar medan du lyssnar. Du bör höra surrande bränslepump, det kommer att slås på i två sekunder i taget, eftersom Kia dator inte kommer att upptäcka att motorn välter. Om du inte kan höra ett brummande ljud, så finns det sannolikt ett problem med reläet, fordonsdator, bränslepump eller bränslepumpens ledningar.
2

Stäng av Kias tändning och pop huven. Leta efter ventilen placerad på bränsleskenan ovanför spridarna. Medan din assistent slår av tändningen på och av, tryck in på ventilen. Om din Kias bränslepump fungerar korrekt, bör gasflöde genom ventilen. Om du inte ser gas som strömmar genom ventilen, stänga den snabbt med hjälp av en skruvmejsel. Om gasen inte flödet genom ventilen, det finns tryck i gasledningarna och bränslepumpen är intakt. Om ingen gas strömmar genom ventilen, dock gå vidare till nästa steg.
3

Undersök bensinpump säkring. Du kan hitta den på förarsidan fender väl, inne i säkringen reläbox. Byt säkringen om den är trasig. Vrid tändningsnyckeln. Om din Kia startar inte, gå vidare till nästa steg.
4

Ta reläet bensinpump. Använd en volt mätare för att undersöka säkringsblocket terminaler, kontroll av elkraft. När tändningen är i läge "Off", bör det finnas en terminal som har makten. Om du inte kan upptäcka någon makt, det finns ett problem mellan reläet och Kia batteri. Om du har möjlighet att upptäcka makt, be din assistent att vrida tändningsnyckeln när du undersöker resten av terminalerna. Du ska kunna upptäcka kraften flödar till en andra terminal. Om du inte upptäcker någon makt, det finns ett problem antingen med Kia dator eller utbyte mellan datorn och reläet. Om du upptäcker kraften i en andra terminal, bränslepumpen sig om de skadas.
5

Se om du kan upptäcka kraften i terminalerna för säkring av block. Om du kan, kommer bränslepumpen behöver bytas. Om du inte kunde upptäcka kraften i terminalerna, kommer datorn att behöva testning samt tråden löper från datorn till bensinpump. Byta bensinpump på en Kia är en enkel procedur, eftersom du inte behöver ta ut bensintanken. En täckplåt under mattan i Kias stammen döljer bensinpump. Bara lyft upp mattan och täckplåt och ta bensinpump nedan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67324.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.