Hur vet jag om bränslepumpar Gick ut

De flesta fordon på vägarna i dag kommer med en elektrisk installerad bränslepump. Bränslepumpen sitter inuti bensintanken på bilen och tar bränsle från tanken och skjuter in den i bränsleledningarna. Eftersom det kan vara svårt att få till bränslepumpen i händelse av att du behöver byta ut den, bör du felsöka pumpen först att veta om det har gått ut eller annan komponent i bilens bränslesystem behöver bytas. Saker du behöver
bränsletryck mätare
tändningsnyckeln
Tänger
Visa fler instruktioner
1

Lyssna efter bränslepumpen att engagera så snart fordonets batteri slås på. Medan du sitter i förarsätet i fordonet, att sätta i tändningsnyckeln i tändningslåset och vrid den ena inställningen till höger så att batteriet är på, men bilens motor inte. Så snart batteriet är på, bör bränslepumpen engagera och börja skicka bränsle genom bränsleledningarna hos fordonet. Om du inte hör pumpen arbetar, bör du byta ut den. Utför detta test på en lugn plats eller ta hjälp av en andra person som kan lyssna efter pumpen medan du vrider på startnyckeln.
2

titta efter tecken från din bil att bränslepumpen sviktar . Två viktiga indikatorer när motorn inte startar, eller det stannar när du försöker accelerera under körning.
3

Titta på vad det aktuella bränsletrycket är för ditt fordon. Ta en bränsletrycksmätaren och anslut den till bilens Schrader ventil. Ventilen är normalt belägen nära toppen av motorn och är mycket lik en cykel eller bildäck luftventilen. När bränslet tryckmätare är ansluten till ventilen, starta motorn och låt den gå på tomgång. Läs mätaren för att se vad den nuvarande bränsletrycket är. Jämför det med tillverkarens specifikationer för att avgöra om trycket är för lågt. Du hittar tillverkarens specifikationer för korrekt bränsletryck allt från en automatisk reparation guide eller genom att ringa din lokala återförsäljare.
4

Kontrollera att din bränsletrycksregulator fungerar. När fordonet har ett lågt bränsletryck, kan läsa regulatorn bränsletrycket vara orsaken till problemet istället för en dålig bränslepump. Regulatorn kan generellt hittas nära Schrader ventil. Den har en svart bränsleslang som löper från den. Håll bränsletrycksmätaren ansluten till Schrader ventil och stäng av motorn på så att den går på tomgång. Använd en uppsättning av tång för att försiktigt pressa bränsleledningen ansluten till regulatorn och titta på bränsletrycksmätaren. Om mätaren visar bränsletrycket går upp, är regulatorn orsaken till lågt tryck och bör fastställas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67292.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.