Vad orsakar oljeläckor?

Ett oljeläckage kan vara ett tecken på allvarliga problem med en motor, eller det kan bero på felaktigt underhåll. Beroende på typ och storlek av läckan, kan motorns prestanda lidande eller fordonet får inte ens köra. Även ett mindre oljeläckage har potential att bli ett stort problem, och läckor bör lokaliseras och repareras så snart som möjligt. Oljetråg Problem

En mycket vanlig orsak till en motor oljeläckage uppstår när oljepluggen är inte korrekt installerad. En lös eller cross-gängade oljetråget plugg kan läcka i varierande mängder från enstaka droppar till en stadig ström av olja pan drain. En mindre vanliga olje-pan relaterade problem resulterar från en skadad oljetråget. Normalt kommer denna skada från väg skräp som smashar eller punktering pannan.
Tätningar och packningar

Packningar blir sköra med tiden och kan bära tunna eller blåsa ut. Resultatet är ett oljeläckage som kan eller inte kan vara synliga under fordonet. Till exempel kan en blåst topplockspackning tvinga trycksatt olja i kylsystemet. Den primära egenskapen av motorns kylvätska som har förorenats av olja är en skummande, oljig återstod i kylaren eller kylvätskebehållaren.
Pistons och Ringar

Oil kan tvingas förbi ringarna och kolvar, vilket resulterar i motor-olja förlust. Detta kan bero på ålder, överdrivet motorslitage eller behandling, dåligt fordonsunderhåll och överfyllning vevhusoljan. I denna situation, kan läckoljeseparation vara synlig på avgassidan till avgasrörets, och avgassystemet kan ha en blåaktig ton tillsammans med en märkbart oljig lukt.
Cylinderhuvud
< p> En spräckt eller skev topplocket kommer möjligt för olja att läcka, varken ur motorn eller in i kylsystemet. Symtom på detta problem inkluderar en förlust av cylinderkompression eller en motor som antingen går ojämnt eller inte alls. Beroende på platsen för skadan, kan olja läcka direkt ur motorn på ett synligt sätt.
Ventilkåpan Problem

Lösa eller skev ventilkåpor låter oljan att läcka ut mellan cylindertoppen och ventilkåpan. Det kan vara svårt att tala om detta tillstånd bortsett från ett löst lock och en blåst ventilkåpa packning, och det kan uppvisa liknande symptom till en blåst packning eller sprucken cylindertoppen. Den primära indikationen är en märkbar oljerester på motorn. Addera Tändstift

Ett löst tändstift kan tillåta trycksatt olja att läcka ut ur cylindern om kontakten är extremt löst eller helt saknas. Symtomen omfattar en pool av olja runt basen av pluggen, minskad cylinderkompression och hoppa i motorn-bränning sekvens. Dessutom kan den lösa pluggen vara vägledande för avskalade trådar i tändstiftet port, normalt indikeras av en plugg som inte kommer åt ordentligt eller lossnar efter moment har tillämpats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66755.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.