Felsökning av en 1993 Dodge D150 Motor

Normalt slitage kan leda till motorproblem, speciellt i äldre fordon som en 1993 Dodge D150. Felsökning dessa problem kan ofta bli en tidskrävande process. För varje symptom på ett problem, kan det finnas två eller tre rot causes.There är ett sätt att förkorta processen. Dodge diagnostiska dator kan erbjuda platser i motorn för att rikta genom att tillhandahålla en förteckning över koder. Instruktioner
1

sitter bakom D150: s ratten och placera din nyckel till dess antändning. Vrid nyckeln "På" och "Av" i följande sekvens: ON-OFF-ON-OFF-ON. Du måste fylla i denna sekvens av varv inom fem sekunder.
2

Räkna antalet gånger kontrollera motorn ljus blinkar och skriva siffrorna nere. Till exempel kommer Dodge diagnostiska kod 77 visas med sju blixtar, en kort paus och sedan ytterligare sju blinkar. Kod 62 skulle vara sex blinkningar, en kort paus, och ytterligare två blixtar.
3

Slå upp Dodge s diagnostiska blinkkoder nätet. Den D150 handbok kommer inte innehålla dessa koder eller deras förklaringar eller betydelser. Internet är det billigaste alternativet. Ett dyrare alternativ är att köpa en Haynes reparationshandbok täcker 1993 D150. Inte bara kommer en Haynes Manual innehåller blinkkoder, men också sidor felsökningstips och de exakta steg som ingår med reparationer. När du har hittat de kodande förklaringar, kopiera dem bredvid de kodnummer som du noterade i steg 2. På toppen av din lista
4

Start och arbeta nedåt. Sond och utforska alla delar av motorn som svarar mot blinkkoder. När du är säker en kod inte återspeglar problemet din D150 står inför, passera den utanför listan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66658.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.