Tecken på behöver nya Hjullager

En bils hjullager är vad håller hjulen snurrande, så det är en bra idé att hålla dem i toppform. Med bra underhåll och regelbunden oljning, bör lagren behöver bara bytas var 30.000 miles, men när ett problem uppstår med dem är det viktigt att identifiera och åtgärda problemet så snabbt som möjligt så att ingen bestående skada sker på hjul, däck och bromssystemet. Skyltar vid körning
p Det finns olika symptom på slitna hjullager uppenbart när du bara kör längs. En ihållande gnisslande ljud kan tyda på hjullagren har torkat upp och inte hjälpa däcken. Dålig hantering är en annan indikator, eftersom de slitna lagren medför ökat slitage på däcken. Det kan också kännas genom bromsning, med däcken låsa upp. Den mest uppenbara symptom under körning minskar Utrullning avstånd. När du tar bort foten från gaspedalen men inte bromsa bilen stannar snabbare än tidigare, eftersom hjulen inte kan vända så fritt.
Däckslitage

Kontrollera däcken regelbundet - särskilt när du misstänker en sliten ut bäring. Det kommer att finnas tecken på ökat slitage på kontaktytan på däcket, brukar anges med reducerad hjulets slitbana. Det kan också vara stam märken, såsom sprickor, på däcksidan som den försöker att ta upp den slappa kvar av hjullagren.
Kraftplatta
< p> Palla upp bilen och korrekt inspektera hjulen. Gunga på hjulet in och ut, om det finns någon pjäs. Detta är en bra indikation på lagerskador. I denna situation, kan du försöka skärpa hjulmuttrarna för att se om det lindrar problemet.
P Detta är också en bra tid för att kontrollera om det gnisslande kom från dina hjul. Bara snurra hjulet och lyssna.

Kom ihåg att palla upp bilen på alla fyra hörn för att testa alla hjullager.
Log Book
p Om bilen används, kan det vara värt att kontrollera servicebok att se när det senast genomgick en förändring hjullager. De flesta biltillverkare rekommenderar att de byts var 30.000 miles. Om bilen inte har servats på ett tag, inte används regelbundet eller kommer upp till 30.000 mil märke, kan lagren behöver bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66651.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.