Hur kan jag felsöka sensorer på en 1988 Toyota Pickup?

Felsökning sensorerna på en 1988 Toyota pickup kräver en dator och lite kunskap om hur bilen fungerar. Tänk när diagnostisera problemet att en sak alltid påverkar en annan sak. Till exempel, om du får en syresensor mjuk kod, ska du inte förutsätta att syresensorn är dåligt. Kontrollera andra delar som kan påverka det som en dålig plugg tråd eller tändstift. Dessa problem skulle kunna störa den mängd oförbränt bränsle i avgaserna. Det kan orsaka syresensorn att ha dåliga värden, vilket i sin tur orsakar att datorn stänger på check engine lampan med en syresensor kod. Saker du behöver
kod scanner
Visa fler instruktioner
1

Anslut streckkodsläsare i data port, som sitter under instrumentbrädan precis till vänster om ratten. Vrid bilnyckeln till "On" läge.
2

Tryck på "Read" knappen på skannern. Skriv ner de koder som skannern visar dem. Matcha koderna till koden arket som medföljer skannern. Koden arket omvandlar koden till en meningsfull diagnos.
3

Kontrollera pluggar, sladdar och resten av tändsystemet om du har en kod syresensor och om ljuset aldrig stannar på . Lampan kan gå av när du först startar bilen, sedan komma tillbaka på eller det kan gå av under körning.
4

Ha en professionell kontroll av datorn om koden skannern ger dig alltför många koder som inte vettiga. Om du får fyra eller fem koder, är chansen att du har en malfuntioning dator. Inte så många sensorer brukar gå dåligt på samma gång. Om du har koder som inte finns, du kan också ha ett problem med datorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66325.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.