Felsökning av en 2000 Ford Explorer Engine Light

Du kör på vägen och helt plötsligt din "Check Engine" tänds. Det finns några saker du kan göra för att felsöka "Check Engine" light medan du är på väg: Ta av tanklocket och sätt tillbaka den och inspektera motorn för några uppenbara frågor som rök eller ånga. Dessa saker kan få ljuset att visas. Om du gör detta och ljuset går inte bort, det finns bara en kostnadseffektiv och tidsbesparande sätt att felsöka "Check Engine" lampan på 2000 Ford Explorer. Saker du behöver
OBDII kodläsare
kod dechiffrera boken
Visa fler instruktioner
1

Anslut omborddiagnostik kodläsare (OBDII) till OBDII placerad port under förarsidan instrumentpanelen på din Explorer. Du kan köpa OBDII kodläsare på de flesta återförsäljare auto del. Om du väljer att inte köpa en kod läsare, be säljaren om du kan låna den de har så att du kan testa din bil.
2

Vrid tändningen på extra position. Detta slår på Explorer dator och kodläsare.
3

Välj "Läs felkoder" på OBDII kodläsare. Den OBDII kommer att visa dig en kod på skärmen.
4

Jämför koden som visas på OBDII skannern till en kod dechiffrera bok för att avgöra vilken del på motorn orsakade koden. Du kan köpa boken på de flesta retail auto del butiker eller så kan du leta efter en online webbplats som motor-ljus-help.com för en förteckning över koder och vad de betyder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66196.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.