Vad är tecken på att min master eller My Slave Cylinder är skjuten?

Om du kör ett fordon med en manuell växellåda, är bilen utrustad med en master koppling cylinder, huvudbromscylinder och kopplingens slavcylinder. Problem som påverkar någon av dessa komponenter kan orsaka problem med bilens grundläggande rörelse och körförmåga. Det finns flera saker du kan leta efter om du misstänker att din bil har en skadad master eller slav cylinder. Läckor

En bils koppling huvudcylinder, slavcylinder och broms huvudcylinder innehålla alla hydrauloljor avsedda för att upprätthålla trycket i broms-och kopplings-system. Om du märker pölar under din bil, och ofta behöva fylla på broms eller koppling vätska, är chansen att du kan behöva byta en av cylindrarna.
Tryckförlust
< p> Både din broms och kopplings-system fungerar genom bebyggda hydraultryck att stoppa eller aktivera systemet. Om din herre eller slav cylinder är trasig, kommer du att förlora detta tryck. Som ett resultat, kan din kopplings-eller bromspedalen blir mjuka, squishy och /eller har några fria resor innan engagerande. Om någon av dessa situationer uppstår, måste du byta ut den felaktiga komponenten omedelbart.
Systemfel
p Om du trycker ner kopplingspedalen eller bromspedalen och absolut ingenting händer - bilen börjar inte att sakta ner, inte överföringen inte lossnar, eller pedalen går hela vägen till golvet utan motstånd - chansen är en av bilens koppling eller bromscylindrar har helt misslyckats. Du kommer inte att kunna säker användning av fordonet, och i fallet med koppling huvudcylinder, får fordonet inte kunna användas även om du vill att det ska vara, eftersom du inte kommer att kunna växla eller ta bort.

Slipping
p Om din koppling börjar halka, vilket är en term som ofta hänvisar till inte gå in i växeln snabbt och korrekt, det finns en chans att din bil har en blockerad huvudcylinder eller ett problem med slavcylindern. Den del som orsakar halka kommer att behöva ersättas i de flesta fall.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66092.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.