Felsökning blinkers Problem på en 1985 Ford F150

I 1985 Ford F150 följde en liknande inställning till alla Ford lastbilar och stadsjeepar med avseende på blinkers. Den signal vägar genom tändningslåset till blinkers relä. Reläet avbryter signalen innan du går till ljuset, vilket gör att ljuset blinka. Problem med någon aspekt av systemet kommer att orsaka att belysningen inte aktiveras eller förbli tänd utan att blinka bort. Fastställa orsaken tar ca 10 minuter. Saker du behöver
Spetstång
utbytessäkring
ersätter blinkers relä
Visa fler instruktioner
1

Starta bilen och aktivera fara lampor. Faran reläet är skild från den för blinkers. Om alla lampor blinkar ordentligt, är problemet med blinkers relä eller strömbrytare. Aktivera blinkers för förarens och passagerarens sidor, och övervaka aktiviteten av lamporna.
2

Byt lampan om samma sida ljus på den motsatta änden av fordonet blinkar vilt medan motsvarande ljus gör ingenting. Du kanske har två utbrända glödlampor på ena sidan, så kolla båda.
3

Byt säkringen om ingenting händer alls med blinkers men varningsblinkersen fungerade ordentligt. Säkringen panelen är placerad under bindestrecket på åtkomstpanelen till vänster om rattstången. Kontrollera säkringar för både blinkers och blinkers. Ett diagram är tryckt på omslaget till gruppcentralen visar var båda. Spetstång gör dra säkringen lätt.
4

Byt reläet blinkers om blinkers fungerade men ingen av blinkers aktiveras, eller alla lampor aktiveras utan att stänga av. Reläet är på toppen av gruppcentralen. Det är en cylindrisk plugg i nedre hörnet av gruppcentralen. Det drar rakt ut.
5

Spåra ledningar till de armaturer. Huvuddelen av ledningarna är dolda, så titta på anslutningarna till lamporna. Chansen att ett problem med ledningar är mycket tunn. Byt tändstift om det finns stora tecken på rost eller korrosion, och du är bekant med processen att skarva kablar. Annars bör du ha en professionell ersätta skadade kablar.
6

Ta bilen till en professionell för att ha brytaren bytas om säkringen, lökar, anslutningar och relä alla arbetar på rätt sätt.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66063.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.