Tecken på en dålig tändning på Control Module

En bil s tändning styrmodul är ansvarig för att generera gnistan som reser över motorns tändstift för att starta fordonet. En defekt tändning styrenhet kan avsevärt påverka ett fordons drift, allt från minskad motorprestanda till komponenter som överhettas. Ett fordon som producerar tecken på att tändningen styrmodulen bryter ner bör tas in för reparation innan en förare finner sig själv strandsatta. Dålig motorprestanda

En felaktig tändning styrenhet kastar av motorns timing. Detta påverkar acceleration och förmågan att kontrollera körhastigheter. Förare kommer att uppleva en tvekan, skakningar och en brist på makt när fordonet försöker accelerera. Detta tecken förvärras gradvis tills fordonet rutinmässigt klickskott vid höga varvtal, enligt bilreparationer webbplats AA1 bil.
Överhettning

En dåligt fungerande tändning styrenhet orsakar också dess komponenter överhettas på grund av låg spänning spridning. Ett relä i styrenheten förblir sluten och orsakar spänning i systemet för att bygga upp. Eftersom den nuvarande passerar genom systemet, kommer den överhettas snabbt och avstängning av systemet. Ett fordon med detta problem kan starta, bara att stänga minuter senare.
Ingen Starta

En misslyckad tändning styrmodul kommer att hålla bilen från att starta. Detta kommer att ske efter upprepade värmerelaterade modul stopp. Ingenting kommer att få fordonet kör igen utanför en ersättare styrenhet, även om motorn låter som om det skulle börja.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65966.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.