Hur du ansluter en felkod läsare

Mest diagnostikkoden sålda läsare är konfigurerade för den andra generationen OMBORDDIAGNOSSYSTEM koder, men du kan köpa separata scanners för koder föregick 1996 byta till OBD-II felkoder. En bils låsningsfria bromssystem fungerar oberoende av OBD-II-koder. För att komma åt att bryta systemet, behöver du antingen en ABS kodläsare, eller en dyrare diagnostisk läsare programmerad för alla koder. Fortfarande, krok OBD och ABS skannrar upp till bilar på samma sätt. Saker du behöver
Diagnoskabel
Diagnostic kodläsare
Visa fler instruktioner
1

Anslut diagnosverktyget kabeln till den diagnostiska kodläsare. Ena änden av kabeln kommer att innehålla en 16-polig kontakt, som passar in i bilens diagnosuttag port. Den andra änden av kabeln passar i läsaren.
2

Anslut ABS eller OBD-II: s 16-fronter kontakt till bilens diagnosuttag port. Detta uttag är oftast gjord av svart plast och ligger under instrumentbrädan. Platser kan ibland variera, men det är oftast antingen vänster, höger, eller direkt under ratten. Om du inte kan hitta den diagnostiska porten, konsultera en webbplats som obdclearinghouse.com, som bär en uttömmande databas av försäljningsställen platser anordnas av året, märke och modell av fordon. Addera 3

Turn skannern på. Detta kan skilja sig från märken och modeller av scanners. Vissa kommer automatiskt på när de ansluter till bilen, medan andra kommer att behöva dig att slå på dem för hand.
4

Vänta koden att visas. I de flesta fall kommer du att behöva vända bilen på att få det diagnostiska systemet igång. Oavsett om du måste starta motorn eller inte beror på modell och ålder på bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65943.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.