Problem med smutsiga EGR ventiler

Den avgasåterföringsventil , vanligen anges som bilens EGR-ventil , är en av de delar som de flesta bilägare kommer att vara helt omedvetna om om de inte får problem med det . EGR-ventilen huvudsakliga uppgift är att styra bildningen av kväve - baserade gaser och utsläpp från din motor . En smutsig eller igensatt EGR ventilen kommer att orsaka din bil att köra felaktigt ojämn tomgång
p Om din EGR-ventil är smutsigt eller igensatt , kommer din motor tomgång inte bra . Hosta , sputtring och kvävning vid tomgång är alla tänkbara tecken på en igensatt EGR-ventil . När EGR-ventilen är smutsig , kan det fastna öppet och påverka bilens förmåga på tomgång .
Stalling
p Om din bil är rutinmässigt motorstopp , din EGR-ventilen kan vara att skylla . På grund av hur vakuumet fungerar att styra luftflödet mellan insugningsröret och din EGR-ventil , kan för mycket vakuum orsaka EGR ventilen att öppna helt och stall din motor .
Kolavlagringar < br >

" dirt " som täpper EGR-ventil och insugningsröret är inte smuts i traditionell mening . Smutsen i det här fallet är kolavlagringar från din motor och utsläpp . När kolet bygger upp till en viss punkt, hårdnar det och bildar en återstod. Denna återstod slutändan kommer täppa din insugningsröret och EGR-ventil , stoppa dem från att fungera korrekt och orsakar ojämn tomgång och motorstopp .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65839.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.