Problem med Fords motorer tomgång

Alla motorer vid ett eller annat tillfälle kommer att ha tomgång problem, Ford motorer kan ha tomgång snubblande, överspänningar och stall-outs, oavsett vad gör och år. Motorer ska köra smidigt och jämnt när på tomgång, aldrig fluktuerande i rpm eller döende. Sådana symptom måste checkas ut, att bestämma vilka fordonskomponenter kan vara fel genom uteslutningsmetoden. Några uppenbara syndarna av grov tomgång bör kontrolleras före andra system. Den genomsnittliga bilägaren kan hitta och reparera sådana problem genom att veta vad kretsar och komponenter styr tomgång kvalitet. PCV Valve

Kontrollera positiv vevhusventilation (PCV) ventil på din bil. På bilar utrustade med den, kommer den vara placerad på toppen av ventilkåpan. PCV-ventilen liknar ett litet rör som ansluts till en slang. Den rörliknande ventil har en liten check-bollen inne som öppnar och stänger av vakuumet insugningsröret. Ta bort ventilen och spraya förgasaren inne i den och skaka den kraftigt. När du hör "clackingen" brus av bollen, anslut den tillbaka in i slangen och anslut den till ventilkåpan öppningen. Kontrollera vakuum ledning i båda sidor för att se till att de har täta anfall, med några läckor. Addera EGR Ventil

Leta avkastningen avgaserna (EGR) ventil på fordonet. Det ser ut som ett membran ungefär storleken av en knytnäve och kommer att ligga intill spjällhuset, ansluten till PCV-ventilen. EGR-ventilen ska vara stängd när motorn går på tomgång, men om det fastnar, kommer det att orsaka en ojämn tomgång och förvärra gas körsträcka. EGR-ventilen övervakar flödet av avgaser till insugningsröret och bör gradvis värmas upp under normal motordrift. Om EGR-ventilen blir för varmt vid beröring direkt efter motorns start, betyder det att den har fastnat i öppet läge. Byt EGR-ventilen.
Bränslespridare

Använd en ohmmeter för att läsa dina spridare (med motorn igång), genom att ta bort kabeln från injektor. Två metall stift sitter inuti kontakten. Ställ in mätinstrumentet för ohm inställning. Tryck på den röda mätaren leder till en kontakt och den svarta kabeln till den andra stift. Det ohm motstånd numret bör vara ungefär densamma för alla spridare. Om någon injektor läsning visar en högre eller lägre än genomsnittligt antal, kommer orsaken vara ett defekt injektor, vilket kommer att orsaka en ojämn tomgång. En nolla läsning indikerar en kortsluten injektor, och måste bytas ut. Du kan också använda ett stetoskop eller en lång hanteras skruvmejsel för att placera på injektorn huvudet. Du ska kunna höra ett klickande ljud, som talar om att injektorn är "pulserande". Inget klickljud indikerar en död injektor.
Förgasare-fordon utrustade

Undersök choke inställning på ett fordon utrustat med en choke justerratt eller mekanism. Kontrollera att choken fungerar genom att öppna långsamt under normal motorns uppvärmning. En choke som inte öppnas eller pinnar stängt under varma motorn kör kommer att orsaka en konstant misständning och ojämn tomgång. En choke fastnat i öppet läge kommer inte att tillåta en motor för att värma upp ordentligt.
Felkoder

ansluta en bärbar felkoder verktyg för din specifika Ford gör och modell. Leta efter eventuella felkoder som visas medan motorn går på tomgång. Skriv ner något kodnummer och slå upp det i en problemfri kod manual. De flesta gånger, kan kodnummer peka ut den exakta systemfel eller missar i motorn.
Pluggar och platser

Vissa äldre bilar har antändningspunkter i distributören. Poäng måste ställas in korrekt gap eller kamvinkel. Genom att koppla en uppehållstid meter upp till motorn, kan du avgöra om det bor inställningen faller inom tillverkarens specifikationer. Till exempel, om den uppehållstid efterlyser 30 grader, kommer vilket som helst antal plus eller minus 10 grader indikerar ett gap problem med punkterna. Du kan också kolla poängen gapet med ett bladmått för att bestämma tjockleken mellan punktkontakter.

Genom att ta bort tändkablarna vid insticksanslutningen och med isolerade tänger tändkabeln, kan du avgöra om en cylinder har en misständning tillstånd. När du tar bort en tråd, och motorns varvtal ändras inte, det betyder att cylindern har ingen gnista för att skjuta den. Kontrollera tändkabeln genom att ersätta den med en annan bra. Kontrollera alla tändstift för smutsiga eller brända elektroder. Byt ut dem vid behov.

Kontrollera rotorn och locket för att bränna kontakter eller onormalt slitage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65527.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.