Hur berätta om bilens Struts är slitna

När du kör på en grov grusväg i landet, kan du räkna med att få en skumpande åktur. Men när vanliga vägar och motorvägar orsakar din bil för att leverera en hård, ojämn eller ostadig rida, kan det vara ett tecken på att dina stöttor och chocker helt enkelt är utslitna. Men enligt Paul Dickman, ägare av REMCO Automotive Repair i Roswell, NM, är en skakig resa inte det enda tecknet på att ditt fordon stöttor och stötar är slitna. "Ett fordons upphängning påverkar dess styrning, hur det slutar, och hur lätt bilen är att styra när du kör ner på gatan," sade Dickman. Säkerhet

Detta beror stöttor och stötar göra mer än att hålla dig och dina passagerare från att studsa runt. De tjänar en kritisk säkerhetsfunktion, precis som ett fordons bromssystem gör. De hjälper till att hålla bilens däck fast i kontakt med vägen. Utan stöttor och stötar, skulle bilens däck studsa upp och stänga av vägen ofta, vilket minskar din förmåga att styra färden.

Ibland räcker det med en närmare titt på ditt fordon för att se till att stagen och chocker är i dåligt skick. Du kan upptäcka tydliga skador, såsom stora bucklor, på kroppen av stötar eller stöttor, och du kanske kan observera trasiga eller skadade fästen om skadan är allvarlig.
Wear

Enligt Dickman, bör du inte bortse från dina däck vid bedömningen av tillståndet i dina stöttor och stötar. Om fordonets stöttor och stötar inte håller däcken ordentligt och konsekvent i kontakt med vägen, kan detta resultera i kupade, ojämnt däckslitage.

Du kanske upptäcker ett tecken på att dina stöttor är slitna i form av fläckar på din uppfart. "Du ska aldrig se vätska från dina stötar eller stöttor," sade Dickman.
Symtom

Oftare än inte, kommer slitna stöttor och stötar göra sig till känna när du är på resande fot. Symtomen kan ge dig en känsla av att du inte är helt i kontroll av fordonet när det är i rörelse. "Du kan få svajande och lutar när du slår eller byta körfält," sade Dickman.

Stoppa din bil kan också orsaka din bil att prestera på ett sätt som pekar på fjädring frågor. "Du får näsa dyk, vilket är där framför ditt fordon dyk ner mot vägen när du bromsar, även vid låga bromsar hastigheter," sade Dickman.
Signs
< p> Om du har sett tecken, och misstänker att dina stöttor och stötar är förbi sin prime, eller om du har mer än 50.000 miles på din bil, kanske du vill kontrollera med en professionell. Rätt professionella kommer att vilja uppleva de problem du har identifierat första hand.

"Du måste ta bilen på vägen," sade Dickman. Under en provkörning, kommer en tekniker att kunna utvärdera graden av problemen ditt fordon har, och kanske kunna skilja mellan frågor som orsakas av fjädringen och problem som orsakats av andra fordonskomponenter.

Fördelar

Vissa specialiserade butiker har utrustning för att utföra en fullständig suspension test och analys. Detta kan vara användbart för att hjälpa till att identifiera en enda svaga eller skadade stag eller chock när de andra stöttorna och chocker är fina.
P Om din tekniker säger en fyra-hörn ersättare behövs, och din egen körupplevelse stöder diagnos, kommer du att märka av fördelarna med de nya delarna så snart du är tillbaka på vägen. "Du får en mycket bättre resa, och kraftigt förbättra säkerheten för din bil, med alla fyra stöttor och stötar fungerar," sade Dickman.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65087.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.