Hur hittar oljetrycket Sändande enhet på en 1997 Wrangler

Oljetrycket sändande enheten eller tryckvakt är ansvarig för rapporteringen oljetryck inifrån motorn till PCM eller datorn på din 1997 Jeep Wrangler. PCM överför sedan denna information i form av en låg spänning ström till mätaren eller kolla motor lampa på instrumentpanelen. Om sensorn inte fungerar kan du köpa en ersättare från de flesta bildelar butiker eller Jeep återförsäljare. Byta det kräver att du kan hitta den först. Saker du behöver
Jack
Jack står
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Höj den främre delen av din Jeep från marken med en jack. Stödja Jeep på en uppsättning pallbockar så att den inte kan röra sig eller falla. Se till att du är på en fast, plan yta för bästa stabilitet från dina pallbockar.
2

Ta bort den nedre motorskyddsplåten från under motorn. Ta bort fästbultarna från vakten med en spärr och uttag och sänk stänkskyddet och flytta den ur vägen. Se till att sätta bultarna någonstans säkert så att du kommer att kunna komma åt dem att installera om stänkskyddet senare.
3

Titta upp i motorrummet och lokalisera motorns oljefilter på passagerarsidan av motorn. Oljefiltret trådarna till en montering på sidan av motorblocket precis bakom motorfästet och omkring en tum ovanför läppen av oljetråget.
4

titta precis framför oljefiltret på den sida av motorblocket. Det finns ett kabelnät kontakt ansluten till ett litet silver och svart cylindrisk sensor på sidan av motorblocket. Detta är oljetrycket sändande enheten eller tryckvakt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64891.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.