Hur man återställer Check Engine Light på en Mercedes

Mercedes, som med de flesta bilar, är utrustad med en "check engine" lampan. Det lyser när något kräver uppmärksamhet av en mekaniker, eller för att påminna dig om periodiska servicebehov. Ljuset är utformad för att komma på när fordonet passerar vissa körsträcka gränser. Du kan återställa "check engine" lampan på din Mercedes inom några minuter. Saker du behöver
Startnyckel
Visa fler instruktioner
1

Sätt i nyckeln i tändningslåset och vrid den utan att starta bilen. Var uppmärksam på displayen på kombiinstrumentet mellan hastighetsmätaren och varvräknaren.
2

Tryck på den nedre vänstra knappen på vänster sida om ratten. Det finns fyra knappar på vänster sida om ratten. När man tryckt på knappen, kommer displayen att avslöja varför check engine lyser. Vanligtvis indikerar att bilen är dags för service. Tryck på den nedre vänstra knappen på ratten igen och trafikarbete visas på displayen.
3

Tryck på den nedre högra knappen på vänster sida om ratten. Detta kommer återigen att visa orsaken till varför "check engine" lampan lyser.
4

Lokalisera reset-knappen på vänster sida av instrumentpanelen. Tryck på reset-knappen och håll den tills displayen visar "att återställa:. Tryck reset-knappen i 3 sekunder"
5

Tryck på reset-knappen igen och håll in knappen tills displayen visar att systemet har återställts. Displayen kommer också att informera dig om nästa service dagen efter körsträcka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64485.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.