Felsökning av en misständning i en Ford Focus

En Ford Focus ZTEC motorn använder en distributör-mindre tändning med två separata spolar på ventilkåpan. Var och en av dessa spolar avlossar två cylindrar. Detta kallas det wasted spark systemet, i vilken spolen kommer brand två pluggarna samtidigt - en kommer att vara på kompression eller arbetsslaget, medan den andra är på utblåsningsslaget. Tändningen bestäms av datorn. Vevaxeln sensorn anger läget för den övre dödpunkten på cylinder 1 till datorn som i sin tur justerar tidsanpassningen kurvan. Saker du behöver
Tändstiftshylsa
Ratchet flaska
Spray vatten
stjärnskruvmejsel
Set av ¼-tums enhet uttag
¼-tums enhet ratchet
Volt och Ohm mätare
par isolerade handtag tång
Visa fler instruktioner
1

Ta bort locket på ventilkåpan döljer spolarna. Avlägsna och inspektera tändstiften, och byt vid behov. Starta motorn och se om det miss har eliminerats. Om miss är fortfarande där, kan ett problem existerar även i trådarna eller spole eller ens bränsleinsprutningsdonet, som alla kommer att behöva åtgärdas eftersom diagnosen fortskrider. Bränsleinsprutningsdon kommer att orsaka samma typ av en miss om det fastnar.
2

Mist tändstiftet trådarna, och titta efter tecken på gnistbildning till ventilkåpan. Detta kommer att indikera en dålig tråd. Om detta är synligt, sedan byta tändkablarna.
3

Stäng av motorn och lossa trådarna på spolen genom att ge dem en twist och dra dem ut ur spolen. Lämna dem på spolarna - du vill bara att lossa dem lite att göra nästa steg lättare
4

Starta motorn.. Med hjälp av en tång med isolerade handtag, dra en plugg tråd av spolen vid en tidpunkt och titta på en märkbar nedgång i motorns varvtal. Cylindern som inte har någon droppe eller märkbar nedgång i RPM är den ena orsakar miss. Också när tråden avlägsnas, titta efter en bra gnista på spolen till tråden när tråden hålls nära spolen. Detta kan tyda på en dålig spole om tändkabeln checkar ut böter.
5

Kontrollera misstänkte tråd med Ohm mätare, och testet för kontinuitet genom tråden. Om det finns elektrisk förbindelse är det miss fortfarande och det finns ingen gnista till tråden när den avlägsnas från spolen, byt ut spolen.
6

Kontrollera bränsleinsprutarna. Om pluggar och ledningar är bra och det finns en gnista på spolen för att tråd testet, då kontroll injektorerna är nästa steg. Om detta är bra, då en kompression test skall göras för att lokalisera en intern motorproblem. Starta motorn, och ta bort de elektriska kontaktdonen till bränsleinjektorerna en i taget och lyssna efter en betydande motorvarvtalet droppe. Om en cylinder befinns göra någon skillnad eller väldigt lite i jämförelse med de andra, byt injektorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63926.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.