Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur att balansera en Chevy small block 383 extern balans & Crank

Särskild uppmärksamhet måste ägnas åt balansen av vevaxeln för 383 små block Chevy stroker kombination. Ursprungligen var det 383 eldare veven inte internt balanserade och krävde en harmonisk balansaxel och flexplåten med motvikter. Idag, eftermarknads vevar för 383 stroker finns i antingen internt eller externt balanserade konstruktioner, så det är viktigt att använda rätt balansaxel och flex plattor. Balansera vevaxeln kräver specialitet utrustning, så en motor verkstad behöver för att slutföra denna uppgift. Saker du behöver
3,75-tums slaglängd SBC vevaxeln
Harmonic balancer /flexplate
vevstakar och kolvar
Kullager, ringar och kolv stift
Scale
Visa fler instruktioner
1

Köp vevaxeln, vevstakar, kolvar och stift, ringar och lager, och harmonisk balansaxel och flex plattan för den avsedda prestanda 383 motorn byggs. Observera att balansaxel och flexplåten måste matcha den avsedda "typ" av balans vevaxeln är tillverkad med: intern respektive extern. Eftermarknad 383 vevar komma i antingen typ. För extrem prestanda användning, t.ex. en tävling race motor, är ett internt balanserade vevaxel föredra.
2

Ta hela roterande enheten till en verkstad. Olika kombinationer av vev motvikt design och vevstake /kolv vikt varierar, så ingen komplett utrustning kommer att ha exakt balans om den vägs, spunnet och bearbetas. Ge maskinisten med den avsedda användningen av motorn: standard, hög eller racing-prestanda. Därifrån kommer maskinisten väga alla delar separat. Addera 3

maskinisten kommer att väga och registrera varje kolv, stift, stång, lager och uppsättning ringar separat. Varje kolv /stångenheten - tillsammans med lager, ringar och stift plus en ersättning för olja - är organiserad för att matcha den lättaste kolven först, och sedan de andra är bearbetade för att matcha den lättaste. Nästa är stavarna också slipas för att minska sin vikt för att matcha den lättaste. Varje komplett kolv /stångenheten typiskt inom 1 g varandra.
4

Placera vevaxeln i sadeln för elektroniska balanseringsdon under kvarnen. Fäst flexplåten och harmonisk balansaxel på vevaxeln och dra åt. Snurra veven i balansblock för att identifiera områden av obalans. Ta tillräckligt med metall med kvarnen genom att borra hål i vevhuset motvikter tills den rätta balansen för kolven /manöverstag används uppnås.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62133.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.