Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Räta ett Bent släpvagnsaxel

De trailers som är konstruerade för konsumentbruk har stålrör axlar. De är lätt böjda under en okontrollerad sladd eller kollision. Lyckligtvis ersätter axeln är inte nödvändigt om det inte är omfattande skador. Med svetsning kompetens och känsla för detaljer, är axeln reparation möjlig. Det är emellertid viktigt att svetsa axeln efter riktning den i en steg-för-steg sätt för att förhindra axeln från skevhet. Reparera mindre hållbara, kvadratiska rör axlar rekommenderas inte. Saker du behöver
Jack
Jack står
3/8-tums Hylsnyckelsats
elektrisk slipmaskin
8-fots nivå
Krita
Hardwood blocket
Heavy butik hammare
Wire-feed svetsare
Aerosol svart färg
Visa fler instruktioner
1

Jack upp släpet och stödja flak med pallbockar. Ta bort däcken och lossa U-bultarna med en hylsnyckel. Dessa skruvar håller axeln till bygeln fjädrarna. När bort, sänk axeln och stödja det på ytterligare två pallbockar.
2

Lay ett 8-fots nivå på axeln och placera den lågt område där effekterna inträffade. Denna strecksats är poängen med stress som skapas under påverkan. Rotera axeln, snurra det flera gånger, och ta exakta avläsningar med nivån. Var säker på att träffpunkten är korrekt. Gör ett märke med krita på den här punkten. Addera 3

Rotera axeln 180 grader (mittemot) Märket på nedslagsplatsen. Detta är den "utbuktande" sidan av kröken. Med en kvarn som har en tunn, metall-skärblad, skuren i utbuktningen, går halvvägs runt axeln. Lägg en lövträ block på klippa och använda en tung butik hammare för att driva snittet stängd. Det tar flera skarpa slag att utföra. Ständigt använda nivå för att se till att axeln är rak.
4

Tack-svetsa den stängda snitt på flera ställen med ett matarverk svetsare. (Axeln inte krymper, återskapa en böj.) Låt häftsvetsar svalna. Bekräfta att axeln är rak med hjälp av nivån på alla punkter runt axeln. Gör de ändringar som behövs innan svetsning snittet helt stängd.
5

Svetsa snittet stängd när nivån avläsningarna är bra. Avsluta svetsen genom slipning av metall slät. Spraya en slitstark, svart färg som tål väder och vind. Detta steg kommer att förhindra rost formationer på axeln reparation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61794.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.