Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en fläkt på en Hyundai Elantra

Sedan introduktionen 1992 har den ekonomiska och billig Hyundai Elantra gått igenom flera generationsskiften. Flera artiklar om Elantra, men har varit relativt konstant. En är kylsystemet. Designen har använt två radiator fans sedan början och fortsätter att göra så. Ta bort fläktarna för tester eller byte också fortfarande ganska universellt för alla årsmodeller. Saker du behöver
Jack
Jack står
1/4-tums Hylsnyckelsats
Flash ljus
Jumper ledningar
Visa fler instruktioner
1

Jack upp framför bilen och installera pallbockar under båda de nedre fästen kontroll arm. Sänk bilen och kontrollera att den är stabil. Höj huven på bilen.
2

Avlägsna bultarna. Från bilens undersida, hitta och ta bort de fyra skruvarna som fixerar fläkten direkt till kylaren. Från under huven, lokalisera antingen två eller fyra övre fläkt bultar, beroende på vilket år fordonet. Lokalisera de elektriska kontakterna att fläktarna är anslutna till. Koppla fansen. Håll fläkten på plats och ta bort de övre fästskruvarna. Ställ skruvarna åt sidan och lyft fansen ut.
3

Inspektera fläktbladen och se till att den är intakt och har inga sprickor eller brott. Byt knivar om de är obalanserat eller vingla när de snurrar. Använd jumper kablar och testa motorn fungerar korrekt. Hoppa positiva och negativa kablarna till de två Fläktkopplingar. Byt ut motorn om den morrande, bullriga, snurrar långsamt eller överhettas.
4

tillbaka fansen. Släpp dem på plats från toppen och montera de övre skruvarna, dra åt dem för hand. Från under bilen, rikta fläkten till fästen, montera de nedre bultarna och säkra dem tätt på plats. Dra de bästa bultarna och koppla fläktarna i selen kontakterna.
5

Starta bilen och låta fläktarna slås på och av flera gånger för att se till att de fungerar som de ska. Palla upp bilen och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60947.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.