Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter Bromsbelägg i ett Geo Tracker

Geo Trackers utrustade med grundläggande skivbromsklossar. De skivbromsklossar är utformade för att stoppa hjulen på Geo Tracker från svarvning. Skivans bromsbelägg trycks mot de inre och yttre sidorna av bromsrotorn när hjulet är roterande för att stanna fordonet. Dessa typer av skivbromsbelägg har en inbyggd slitageindikator. Byt ut bromsbeläggen innan de slits ner till slitagevarnare. De flesta bromsbelägg tillverkare rekommenderar ersätta dynorna när bredden av dynan överstiger 1/8 tum. Saker du behöver
Lug nut Tool Review Ordet jack
Safety står
Liten brytjärnet
Tvingfäste
3/8-tums spärrnyckel
Metric socket kit
Mechanics tråd
Byte bromsbelägg
Visa fler instruktioner
1

Kör Geo Tracker till en säker och nivå arbetsplats. Dra parkeringsbromsen uppåt.
2

Gå runt Tracker för att se marken eller ytan är nivån under bilen. Sedan, lossa varje tappmuttem från framhjulen med en klack mutter verktyg, såsom en däck verktyg eller en lug skiftnyckel. Ta inte åt muttrarna. Addera 3

Skjut golvet jack under den främre änden av Tracker och placera domkraften under en säker domkraftsfästet. Jack framsidan precis tillräckligt hög för att placera säkerhet står under sidoskenorna på vardera sidan av bilen. Se till pallbockar är placerade nära den bakre sidan av de främre hjulen så att de står kan hålla vikten på den främre änden på ett säkert sätt. Sänk domkraften tills Tracker sitter säkert på pallbockar. Ta inte bort domkraften från upp rätt läge. Domkraften kommer att fungera som en extra säkerhetsåtgärd.
4

Skruva varje tappmuttem från båda framhjulen. Dra hjulen från hjulnaven med händerna och placera på marken i ett plant läge.
5

Gå tillbaka till förarsidan hjul och titta på den sida av bromsoket för åtkomst hålet. Använd den lilla brytjärnet att bända den yttre bromsbelägg mot bromsok cylindern tills cylindern är i jämnhöjd med cylinderhuset. Använd C-klämman vid behov att avsluta trycka på cylindern i cylindern bostäder.
6

Titta på baksidan av bromsoket och lokalisera de nedre och övre bromsok bildspel bultar. Dessa bildspel bultar är vad ansluta bromsok till bromsok fästet. Lossa och ta bort de två bildspel bultarna med Ratchet och en metrisk socket.
7

Dra bromsok från rotorn. Om tjockleken har fastnat, bända botten av bromsok av. Sedan bända upp bromsok off. Vira en bit av mekanik tråd runt oket och häng den till en av de styrande komponenter placerade bakom hjulnavet.
8

Skjut bromsbelägg ur klämmorna som håller dynorna till insidan av bromsoket. Sedan installerar ersättningsprogrammen kuddar i klämmorna i samma riktning de gamla kuddar i. blev Se över dynorna för att se till att de är säkra inne i klämmorna.
9

bort bromsok från styrning komponent och ta bort mekanik tråd från bromsoket. Sedan montera bromsoket med nya bromsbelägg tillbaka på sidan av bromsen rotor med två bildspel bultarna. Dra åt bultarna bildspel med Ratchet och metriska socket tills bildspel bultarna är mycket snäva.
10

Placera hjulet tillbaka på hjulbultarna och skruva på muttrarna. Dra åt varje tappmuttem tills hjulet börjar vända. Flytta över till passagerarsidan och upprepa stegen ovan för att ersätta de främre passagerare kuddar side broms. Efter byte av bromsbelägg, Palla upp den främre änden av Geo Tracker och ta bort säkerheten står från under sidan rälsen. Sänk Tracker till marken.
11

Finish åtdragning varje öra mutter på varje framhjul. Gå över hjulmuttrarna två gånger för att säkerställa att varje mutter är ordentligt på varje hjul.
12

Veva Geo Tracker och bromspedalen hela vägen till golvet och sedan tillbaka upp igen tre gånger . Detta kommer att placera nya bromsbelägg rätt avstånd från bromsskivan. Provköra tracker för att kolla in de nya bromsbelägg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58171.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.