Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Delar av en hydraulisk broms

Det hydrauliska bromssystemet, bättre känd som skivbromssystemet, är ett mekaniskt underverk som många människor tar för givet varje dag i moderna transportmedel. I själva verket var det inte så länge sedan att bromssystemet för bilar, bussar och motorcyklar använde trumbroms, dynor av asbest eller vissa anti-inflammatorisk substans pressas hårt mot hjulet trumman för att stoppa det via friktion. Istället är det hydrauliska bromssystemet, med hjälp av kraften av vätsketryck, ett stort steg framåt jämfört med den slarviga bromskraft av trumman bromsen. Grundtanken

likhet med trumbroms, använder hydraulisk broms tryck och friktion för att bromsa en bil ner. Men till skillnad från trumbroms, mekanismerna är långt mer exakta, kräver mindre manuell applicering, och är mer tillförlitliga med lagt till nya funktioner, såsom anti-lås och anti-sladd.

Typiska hydrauliska bromssystemet använder en inställning som innebär en styrenhet, en behållare för bromsvätska, slang för vätskan att färdas igenom, bromsok som gäller trycket, och rotorer som är skivor som är fäst på fordonet hjul som får bromstrycket. Systemet används ofta på motorcyklar och skotrar, bilar och dyra cyklar mountain.
Styrenhet och bromsledningen

hydraulisk broms design har situationen styrenheten antingen som fotbromsen i en bil eller en spak på en motorcykel. Denna styrenhet är ansluten till ett system som är helt fylld med bromsvätska. Ingen luft tillåts eftersom det försämrar bromsvätska, vanligtvis glykol-eter baserad, och det minskar det hydrauliska trycket effekten att fluiden skapar. Borttagning av luft från linjen kallas "blöder bromsarna" eftersom det rinner luften tills endast olja kommer ut i avloppet punkten. Därefter fluidledningen är förseglad och klar att använda. Linjen är också förstärkt med stål fläta för att se till att det inte brinner eller varp under press. Fluid och lagring

Fluid inte behövs i
linjen hålls i en reservoar enhet som drar ned vätska tillfälligt som mer tryck behövs. Detta händer på grund av ett vakuum som skapas när styrenheten sänder vätska ner linjen för att skapa tryck vid bromsenheten själv. Detta undertryck tar sedan vätska bakom den för att upprätthålla trycket. När styrenheten släpper trycket, strömmar den extra vätskan tillbaka till behållaren.
Stoppa delar

bromsenheten, i andra änden av bromsledningen , är bromsen stoppar systemet. Generellt handlar det om bromsok enheten och rotorn. Rotorn är desto lättare att beskriva av de två. Det är en metall skiva fäst vid ett hjul genom att skruvas fast på hjulnavet. På detta sätt skivan snurrar i samma takt av hastighet som hjulet. När tryck appliceras, saktar skivan nedåt och på grund av anslutningen bromsar hjulet ner också.

Bromsok delvis glider över rotorn som nästan som en halv munk i många fall. Det täcker rotorskivan på båda sina plana sidor. När fluidtrycket anbringas, kolvarna inuti bromsoket svara och tryck på värmebeständiga bromsbelägg som gäller mot rotorn snurrar i mellan bromsoket. Detta bromsar rotorn. När trycket släpps, kolvarna och dynor tillbaka och hjulet snurrar fritt igen.
Förbättrad prestanda

Mängden tryck som skapas med vätska instängd i ett litet utrymme är exponentiellt större än den hos trummans bromssystemet, så resultatet av den hydrauliska bromsen är överlägsen. Det tar också lite påtryckningar från styrenheten att skapa betydande bromskraft, vilket är mer bekväm och korrekt i prestanda. Det är ingen överraskning att det hydrauliska bromssystemet har blivit standard bromskraft i fordon över trumman bromssystemet idag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57370.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.