Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter Volvo XC90 Pads frambroms

Byta främre bromsbelägg på din Volvo XC90 är gjort mycket som på någon annan bil. Det finns några små skillnader, men om du har några mekaniska färdigheter, kan du spara lite pengar på dyra arbetskostnader och byta ut bromsbeläggen själv. En kvalitet eftermarknaden uppsättning dynor köpte från en ansedd Biltema bör också genomföra samma livstidsgaranti som någon installation centrum. Saker du behöver
Golv jack
Jack står (2) katalog Stoppkloss
Turkiet Baster
DOT godkänd broms vätska
1/2-tums enhet bryta bar
1 /2-tums enhet metrisk hylsnyckelsats
3/8-tums spärrnyckel
3/8-tums enhet 7-mm sexkantshuvud socket
skruvmejsel
bungee rep Tvingfäste
1/2-tums enhet justerbart momentnyckel
butik trasa
Liten styv borst stålborste
Silikon broms smörjmedel (medföljer nya belägg) katalog Syra pensel
Visa fler instruktioner
1

Park Volvo XC90 på en nivå som markbeläggning. Dra åt parkeringsbromsen, lossa huvfäste, och placera en hjulklossindikator bakom en av de bakre däcken. Öppna huven och suga ut hälften av bromsvätska från huvudcylindern med Turkiet baster och kasta. Sätt tillbaka locket huvudcylinder säkert.
2

Bryt lug dubbar lös på framdäcken med bryta bar och en socket.
3

Lyft den främre av XC90 med domkraft och placera pallbockar under främre rambalkar. Ta bort lug dubbar och hjul.
4

Ta hållarfjädern på vänster främre bromsok genom att bända loss den med en skruvmejsel. Vara noga med att inte böja eller skada den eftersom du kommer att behöva ersätta den.
5

bort bromsok bolt skyddskåpor. Använd 3/8-tums enhet ratchet och 7-mm hex head socket ta bort bromsok bultar.
6

Bänd bromsok bort av dynorna och rotor med skruvmejsel och fast bromsok till ramen eller spiralen med bungee rep så att den inte hänger från broms slang. Komprimera kolven av bromsok inåt med hjälp av C-klämman. Komprimera den långsamt tills den bottnar.
7

bort de gamla kuddar. Bänd ut dem med skruvmejsel om du behöver. Använd styv borst stålborste för att rengöra ytan av bromsok ankaret där stödplatta av dynorna kontakta den. Applicera en liberal skikt av silikon broms smörjmedel till det rengjorda området användning av en syra borste för att förhindra att få smörjmedlet på ytan av rotorn.
8

Placera mellanläggen på dynorna om de inte redan anbringats. Mellanläggen kommer att vara i rutan med nya kuddar. Installera de nya dynorna i bromsoket ankaret.
9

Byt bromsok över dynorna och rotor. Applicera en liberal lager bromsen smörjmedel till bromsok bultar och infoga och dra åt dem. Byt skyddskåpor och hållarfjädern. Byt ut hjulet och lug dubbar. Dra klacken dubbar snug.
10

Upprepa steg 4 till 9 på höger sida.
11

Sänk Volvo XC90 och vridmoment lug dubbar med justerbar momentnyckel (inställd på 90 till 95 foot pounds) och en socket.
12

Pump foten bromspedalen flera gånger för att återställa det hydrauliska trycket tillbaka till bromsok kolvarna. Kontrollera och justera nivån på bromsvätskan i huvudcylindern bara lägga ny DOT godkänd broms vätska anges för din Volvo XC90. Säkra huvudcylinder locket, stäng huven. Avlägsna hjulet chock, släpp parkeringsbromsen och provkörning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57125.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.