Hur påverkar Däckstorlek Bogsering?

Däck och hjul swappar är bland de mest populära eftermarknaden modifieringar där ute idag, men hjulbyte eller däckstorlek kan få oförutsedda konsekvenser i termer av vridmomentet till marken. Detta kan ha antingen katastrofala eller positiva effekter på bogsering, beroende på fordonet, dess motor och utväxling i transmissionen och differentialen. Gearing Grunderna

Gearsets multiplicera antingen eller dividera vridmomentet genom att använda olika stora kugghjul på ingången och utgående axlarna. Till exempel, om ett ingångskugghjul är 2,0 inches i diameter och ett utgående kugghjul är 8,0 inches i diameter, då den mindre ingångskugghjulet kommer att behöva vända fyra gånger för att stänga av utgångskugghjulet gång. Detta har en direkt effekt på vridmoment överföring till växeln. Om det ingående kugghjulet tar emot, säg, 200 fot-pounds vridmoment per varv, då det utgående kugghjulet kommer att sluta sända 800 fot-pounds. I bilen termer, spelar detta direkt till förhållandet mellan motorns varvtal till axel rpm. Med en 4-till-1-förhållande, stängs motorn fyra gånger snabbare än drivaxlarna.
Däckstorlek och Torque

det blir lite mer komplicerat när du lägg däcken i mixen. Du kan tänka på för däck mot väg relationen som ett slags andra gearset, däcket rör sig en viss sträcka per varv och vägen förblir stilla, så ändra diametern av ett däck kommer att ha samma nettoresultat som ändrar diametern på din differential input gear. En mindre däck, som en mindre växel, kommer att bli snabbare men sända mer vridmoment till marken. En större däck blir långsammare och lämna mindre vridmoment. I praktiska termer, mindre däck netto dig högre varvtal vid en given hastighet, men mer bogsering makt,. Större droppe motorvarvtal och bogsering makt
Applications
< p> Tvärtemot vad många tror, ​​inte lägre varvtal inte alltid jämställas med bättre bränsle körsträcka. Även om det är sant att de flesta fordon köras på ett högre varvtal än de verkligen behöver för extra gasrespons, bogsera fordon måste ofta flytta tunga laster. Använda större däck kan släppa din motor under dess effektivitet topp, och under det varvtal vid vilket den gör lämplig effekt för bogsering. Men det är inte en dålig idé om du förväntar dig att se något annat än slätter, höga hastigheter och lättare laster, i detta fall, kan större däck netto du några ytterligare bränsleekonomi. Men om du planerar att dra din lastbilens högsta bogsera vikt upp bergen, kan du göra bättre att installera mindre däck.
Andra överväganden

Medan effektiva utväxling och bogsera vikt gör spelar en viktig roll i att välja rätt däck för en given tillämpning, de är inte den enda avgörande faktorerna. Till exempel kan en 5000-pound resa trailer tyckas inte mycket av en transportsträcka för en lastbil betygsatt vid 10000 pounds, men att släpet har aerodynamik en tegelsten. I detta fall kan installation av större däck orsaka din lastbil för att kämpa på motorvägen när den kämpar luften för dominans. Och glöm inte att större eller mindre däck ska flytta din hitch närmare eller längre från marken med en faktor halva förändringen i däckets diameter. Till exempel, kommer att gå från 30-tums däck på 25-tums däck flytta skumt 2,5 inches närmare vägen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98364.html

Previous:
Next: No

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.