Hur Tire Pressure Indicators Arbete?

Däcktryck indikatorer, även känd som övervakning av däcktryck (TPMS), fungerar som varningsanordningar som upptäcker onormalt låga däcktryck. National Highway Traffic Safety Administration har mandat att TPMS installeras på alla fordon från 2008 och framåt. Direkta och indirekta TPMS är tillgängliga för övervakning av däcktryck, med både är effektiv och noggrann. Fordonets ägare bör veta hur de fungerar, deras fördelar och begränsningar. Grundläggande TPMS koncept och genomförande

Även de indirekta och direkta typer av TPMS fungerar annorlunda genom att använda olika metoder för att läsa däcktryck, gör de det för att varna föraren om ett däck har nått under ett tryck tröskelvärde som kan visa sig vara farligt vid hög hastighet, överbelastning och skarpa svängar. Säkerheten administrationen ger en 25 procent låg-varningsnivån. Fordonets hjul, oavsett om de är utrustade med interna sensorer eller slips i den automatiska bromssystem (ABS), varna föraren genom ett streck-Mounted Display, via varningslampor och /eller digitala avläsningar, identifierar låga däck eller däck. Detta gör det möjligt för föraren att stanna och trycksätta däcket tillverkarens rekommendationer.
Direct TPMS

Direkt TPMS använder en liten sensor /sändare inuti hjulet interiör som kan klämma eller snäppa in i ventilaggregatet. Ventilskaftet fungerar som en sändare. En annan direkt installation stil använder ett metalband som circumnavigates insidan av däcket väl och fäster en fälg drop center sensor. Både skaftet och fälg droppsensor sänder en signal till ett däck tryckövervakare som fungerar som en mottagare. Monitorn dirigerar informationen till en inbyggd enhet som visar en grafisk och /eller digital avläsning av den låga däcket. Avläsningen kan identifiera den drabbade däcket genom sitt läge, och beroende på TPMS modell och fordon, kan indikera tryckfallet i pounds per kvadrattum.
Indirekt TPMS

Indirekta TPMS använder fordonets låsningsfria bromsar (med smärre ändringar) för att skicka rotationshastighet däcket till den inbyggda datorn. Varje fordonshjul är utrustat med en ABS-hastighetssensor som övervakar rotationshastighet däcket hastighet, och när ett däck når en låg gräns mellan 8 till 14 psi, krymper den i storlek, vilket möjliggör en snabbare rotationshastighet per mil. Ju snabbare hastighet plockas upp av den inbyggda datorn, eftersom den jämför det med de andra däcken hastigheter, och visar en varning på instrumentbrädan displayen. Den indirekta system, även modifieras för att de ursprungliga ABS, har lägre tillverkningskostnader än den direkta systemet.
Begränsningar av direkta TPMS

Direkt TPMS-sensorer är utrustade med en liten litium 3-volts batteri som kan pågå upp till 10 år. Batteriets livslängd beror på hur ofta Sensorn skickar en rapportering frekvens, samt den omgivande temperaturen, där hetare-än-normala temperaturer förkortar batteriets livslängd. När en sensor batteri dör, är det vanligt att ersätta dem alla. Om däcken byts ut eller rotera, måste systemet kalibreras om för att ange den nya placeringen av däcket på bilen. Under ett däckbyte kan sensorer skadas av en mekaniker om han är omedveten fordonet har inre stammen sensorer. Ventilhattarna kan inte ändras eller modifieras på direkta TPMS, eftersom ventilskaftet fungerar som en antenn. Många av TPMS-system från 1999 till
Begränsning av indirekta TPMS

2003 är oförmögna att skilja ett lågt däck om båda däcken på samma axel är låg men läste samma tryck. Det kan inte läsa en lite däck på ett fordon där alla däck är lika låg. De är inte tillräckligt känsliga för att läsa kallt väder tryckvariationer. Bara några av de nyaste europeiska indirekta system kan precisera lågt däcktryck i någon kombination. Under däckbyte, reparation eller rotation, måste ABS indirekt system kalibrera till den roterande "signatur" av enskilda däck. Detta kräver att föraren aktivera en återställningsknapp. Eftermarknad däck med låg profil och grunda, kommer styva sidoväggar läser inte så korrekt som beståndet däck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98359.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.