Vilka är orsakerna till Noisy däck?

Körning i ett fordon med däck buller är aldrig roligt. Förutom att störa en annars lugn ridtur, ofta bullret åtföljs av vibrationer som ytterligare stör njutningen av att köra fordonet. Vissa faktorer utanför din kontroll, som väglaget, kan skapa ljud från däcken. Emellertid problem med däcken själva är ofta en källa till ett högt fordon. Kupade Däck

Vissa däck börjar så småningom att se ut som om små dips bärs in i normalt släta däck yta. Detta kallas "koppning" och händer om fordonets upphängningssystem inte fungerar. Detta gör att bilen att studsa, vilket leder till onödigt slitage på delar av däcket som slog i marken när fordonet studsar. Nedgångar i ytan orsaka däcken går ojämnt på vägen, genererar ett högt ljud.
Mönsterdesign

slitbanemönster på en uppsättning däck kan öka mängden brus som de producerar. Mönster som är knölig och ojämn, såsom de populära på terränggående fordon, ofta är starkare än deras smidigare motsvarigheter. Vissa tillverkare gör effektiva off-road däck som inte är ovanligt bullriga, men en grövre mönsterdjup kan orsaka ökad vägbuller om den inte har utformats för att minimera ljudet.
Felaktig Inflation

Som en kupad däck, felaktigt pumpade däck tryck mot vägen i ett ojämnt mönster. Detta kan orsaka ökad däckbuller, och vid en annan stigning som kan vara mycket mer märkbar. Körning med för lågt eller svulstiga däck för en längre tid kommer att orsaka slitbanan att bära ojämnt. Detta leder till ett tillstånd som liknar kupade däck, och kommer att orsaka mer väg buller även efter däcken ordentligt pumpade.
Underlåtenhet att Rotera

Om fordonets däck är inte roteras regelbundet, kan resultatet bli ytterligare väg buller från däcken. Däcken roteras för att säkerställa att alla fyra däcken slits jämnt. De flesta tillverkare rekommenderar däckrotation var 5.000 till 10.000 miles. Om du försummar att rotera däcken, de så småningom kommer att bära ojämnt och orsaka bullret att öka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98358.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.