Bil däckmärkning Explained

Däck brukade vara så vacker, slät, svart och lätt på ögonen, var däck av fordom en studie i skönhet enkelhet. Naturligtvis var samma däck även en mardröm när det gäller tillförlitlighet, dragkraft och kvalitetskontroll, som är typ av ett problem när däcket är ett av fyra saker som är ansvariga för att rädda ditt liv. Oh well, det är ett välkommet koncession att fungera, om det någonsin funnits en sådan sak. Koden Rings
p Det finns två ringar av koden på däcket: en yttre ring av mycket stora bokstäver och siffror, och en inre ring av små figurer, precis intill kanten. Den yttre ringen - kör medsols - bär däckets marknadsföring namn, inpassningen koden, belastningsindex och hastighetsklass, tull typ och tillverkare. På mindre bokstäver du ser slitbaneförslitning rating, dragkraft betyg och temperaturområde. Den inre ringen visar däckets maxbelastning, däcktryck, bygg typ, DOT certifiering nummer och annan information om däckets sammansättning och använda material.
Breaking Down koden
< p> Insatsen koden är den som mest ser först, främst eftersom det är en av de största. Insatsen koden ser ut ungefär som "P215/65R15" och bryter ner som sådan: P - 215 - /- 65 - R -15. Den första bokstaven är valfritt och anger den avsedda användningen: "P" står för "personbil", "LT" står för "lätt lastbil", "ST" står för "specialiserad trailer", och " . T "för" Temporary Spare "Följande tresiffriga numret är däckets slitbana bredd i millimeter, dela det med 25,4 för att omvandla det till inches. Numret efter snedstrecket är däckets bildförhållande, "R" står för "radial konstruktion", det kan också vara "B" för "korslagerdäck" eller "D" för "diagonal." Senaste numret är fälgen storlek i inches.
Aspect Ratio

Bildformat, som nämnts ovan, är lika med höjden däckets sidovägg dividerat med slitbanebredden, uttryckt i procent och avrundas till femmor plats. För om ett däck har en sidovägg höjd av 5,5 inches och en spårvidd på 8,5 inches, kommer det att ha ett bildförhållande på 65. Om du undrar, ja, det är den exakta sidoväggen höjd, bildformat och spårvidd på P215/65R15 däcket nämnts ovan. De flesta bilarna använder ett däck med ett bildförhållande på 50 till 60, sportdäck med en kortare 20 till 40 AR flex mindre vid kurvtagning och erbjuda snabbare styrrespons. Högre ARs mäter 70 till 100 flex mer, med bättre linjärt grepp på och off road, liksom en mjukare åktur.
Treadwear Grading

Uniform Tire kvalitetsklass standard finns att ge konsumenterna objektiv information om däckets prestanda. Tillverkarna avgör ett däcks slitbaneförslitning rating genom att montera provdäck på ena sidan av en bil och en kontroll däck till den andra, och sedan bedöma slitaget efter att bilen körs en föreskriven 400-mil testslingan. Kontrollen däcket har alltid en slitbaneförslitning rating på 100. Efter körningen, tillverkare jämföra den mängd slitage mellan de två. Om testet däck och styrning däck har exakt samma mängd slitage, blir testet däck 100 poäng. Om testet däcket har halva mängden slitage, blir det en poäng av 200. Om den slits dubbelt så snabbt, blir det en poäng av 50.
Traction Betygskriterier

Traction kvaliteter är användbara i viss mån, men kanske inte så mycket som du tror . För att testa däcken, tillverkarna montera dem till ett "test trailer" dras vid 40 km /h bakom en lastbil på en våt asfalt på betong skidpad. Efter att låsa bromsarna på testet trailern, tar tillverkaren en läsning av däckets deceleration effekt i Gs kraft. En "AA" rated däcket mäter 0,54 g eller högre på asfalt. En läsning av 0,47 g klassar ett "A", 0,38 g ger det ett "B" och lägre än 0,38 g tjänar däcket en "C." Det är en intressant, är detta betyg av begränsad användning, först eftersom det förlägger mer betoning på däckets grepp när det bryter bort i stället för dess motstånd mot utbrytning, och andra, eftersom 90 procent av nya däck kommer att tjäna minst en AA-rating.
varvtal och belastning Index Rating

Du hittar den alfanumeriska varvtal /last index betyg bara moturs om infästningen koden. Dessa beteckningar är inte mätningar per se: de motsvarar ett nummer på den standardiserade varvtal och last index diagram. Numret du ser det - den "95" i 95H, till exempel - anger belastningsgrad för att däcket. Belastningsområden gå i stigande ordning från ett till mer än 200. Den genomsnittliga bil däck kommer att bära en rating på mellan 60 och 110, eller 551 pounds till 2,337 pounds, respektive. Betyget fungerar på samma sätt, att varje bokstav motsvarar däckets högsta tillåtna hastighet vid körning i 10 minuter i följd. Medan hastigheter faktiskt börjar på "A1" och kör igenom "(Y)," bilar i allmänhet endast använder betyg från "L" till "V" eller 75 mph till 149 mph. Snabbare bilar får använda däck märkta för "Y" - 186 mph - eller ens "(Y)" för 187 mph och högre Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98353.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.