Nitto 555R Lansering Tips

Den Nitto 555R är ett Department of Transportation-kompatibel juridisk dragracing däck som kan köras på gatan eller returnera tävlingsbruk gånger på dra remsan. Den Nitto 555R är baserad på högpresterande Nitto 555, med mycket stora slitbaneblock för optimal acceleration och grepp, särskilt under acceleration. Liksom andra däck dragracing, utför Nitto 555R bäst när föraren använder rätt lanseringen tekniken. Tire Pressure

Innan rulla fram till startlinjen på din lokala dragrace, se till att lufttrycket i däcken är på rätt pounds per kvadrattum (psi). På ett däck som Nitto 555R är en bra gata inställning 28 till 30 psi, men detta kommer att variera beroende på vilken typ av bil du kör. På dra remsan, kommer du vill släppa trycket till 18 eller 19 psi, eller ännu lägre om din bil har en hel del makt. Bara tänk på att ju lägre däcktryck, desto mer ström i bilen måste ha för att övervinna motstånd som skapas av en lågtrycksdäck. Eftersom dina däck värma upp, kolla deras tryck upprepade gånger, eftersom värmen kommer att öka trycket i däcken. Sänk psi om trycket överskrider din grundinställning.
Hjulspinn

Bestäm den punkt när du har motorn varvade upp till maximal effekt, och släppte ut kopplingen utan att skapa alltför hjulspinn. För att skapa optimal acceleration, måste du lämna startlinjen i dragrace med motorns varv per minut (RPM) vid den punkt där motorn ger maximal effekt. Du kommer då att glida kopplingen - släpp det bara en del sätt - att låta varvtal sjunka ner till där de borde vara. Varje bil är annorlunda, så du kommer att behöva experimentera med din egen bil.
Bogging

Bogging är vad som händer när det inte finns tillräckligt gaspådrag och effekt absorberas i däcken, vilket hindrar fordonet från att accelerera så snabbt som möjligt. För att undvika detta, praxis ger tillräckligt med gas med gaspedalen och halka kopplingen, så att däcken snurrar lite men inte överdrivet.
Emergency Brake

Använd nödbromsen för att hålla bilen stilla medan du rev ​​motorn tills det producerar toppeffekt. Dra i nödbromsen hantera upp och håll det medan du använder gas och glida kopplingen lite för att få redo för din lansering. När du har motorn och kopplingen på rätt ställe, lossa nödbromsen samtidigt accelererar och smidigt släppa kopplingen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98345.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.